Næse for holdbarhed: Startup klar til at lancere fødevaresensor
Startup-virksomheden AmiNic har udviklet en fødevaresensor, der fungerer som en slags robotnæse, der kan måle kvalitet og mere præcis holdbarhedsdato på kødprodukter. Nu er sensoren klar til lancering.

Her ses startupvirksomheden AmiNics sensor, Meat Quality Sensor. Fotos: AmiNic
For godt to år siden var Effektivt Landbrug på besøg hos startup-virksomheden AmiNic, der holder til i ingeniørafdelingen af SDU i Sønderborg såvel som Middelfart. Startuppen har udviklet en sensor, der kan måle de væsker, der udskilles fra kød og fisk, der i tilstrækkelige mængder danner den lugt, vi forbinder med forrådnelse.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her