DLG’s danske forretning får ny frontfigur

Fremadrettet kommer DLG’s forretning på det danske hjemmemarked, DLG a.m.b.a., til at blive ledt af tidligere vicekoncerndirektør for Supply Chain i DLG Bøje Schaumann Kjær, der være med til at styrke selskabets position i markedet.

Der bliver udskiftet lidt i de højere luftlag i DLG-koncernen i disse tider.

Bøje Kjær, der er et kendt ansigt i DLG, har indtil nu fungeret som vicekoncerndirektør for Supply Chain og har haft ansvaret for produktion og logistik. Han får nu tildelt titlen som koncerndirektør og indtræder samtidig i DLG’s koncernledelse.

Den daglige ledelse af den danske forretning, som Bøje Schaumann Kjær overtager, har tidligere været besat af Group COO Jesper Pagh. Han kommer fremover til at skulle fokusere på mere strategiske opgaver på koncernniveau, og er han er glad for, at han har fået en kompetent afløser på den front.

- I takt med at vi implementerer vores strategi og styrker samarbejdet på tværs af koncernen, er det naturligt, at jeg fokuserer endnu mere på det. Derfor er jeg er glad for, at Bøje Kjær har takket ja til at påtage sig denne nye opgave, og jeg overlader trygt den danske forretning i hans hænder. Bøje har et indgående kendskab til vores forretning samt til vores ejere og den verden, de agerer i, siger Jesper Pagh i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Gennem de seneste år har han vist flotte resultater indenfor produktion og logistik, og han besidder betydelig kommerciel erfaring. Det giver ham et stærkt udgangspunkt for at drive den fortsatte udvikling af DLG i Danmark, og jeg ser frem til et fortsat tæt samarbejde.

Der iværksættes en proces for at finde en ny leder af DLG’s Supply Chain, som forventes at være på plads i begyndelsen af det nye år. Indtil da vil Bøje Kjær fortsat varetage det daglige ansvar for Supply Chain.

Om Bøje Schaumann Kjær

Den nye leder for DLG’s danske forretning har en HD i afsætningsøkonomi fra Syddansk Universitet og blev ansat i DLG-koncernen i 1994. Der havde han en række forskellige roller bl.a. som afdelingsdirektør, indtil han i 2002 skiftede landbrugsbranchen ud med vinduesbranchen og i en årrække arbejdede med indkøb og supply chain i Dovista.

I 2009 var han medstifter af en virksomhed, som han solgte videre i 2016 i forbindelse med, at han vendte tilbage til DLG-koncernen som direktør for vitamin- og mineralforretningen Vilofoss Danmark. Da DLG i 2020 implementerede en ny strategisk retning for den danske forretning, blev Bøje Kjær udnævnt til vicekoncerndirektør for Supply Chain.

Går seriøst til opgaven

I sin nye rolle skal Bøje Kjærs fokus bl.a. være på at udvikle DLG’s position som markedsleder i Danmark og sikre, at der leveres løsninger til kunderne, som kan bidrage til deres bæredygtige omstilling.

En opgave, han ser frem til at gå i gang med.

- Det er en spændende opgave, jeg har fået, og jeg går til den med seriøsitet og ydmyghed. Danmark er DLG’s hjemmemarked, og det er vores fornemmeste opgave på effektiv vis at levere den bedste service, de bedste produkter og den højeste kvalitet til vores kunder og ejere hver dag. Vores position som markedsleder er noget, vi skal gøre os fortjent til hver eneste dag, og det kræver, at vi hele tiden forbedrer os. Den udvikling ser jeg meget frem til at stå i spidsen for sammen med mine mange dygtige kollegaer i DLG, siger Bøje Kjær.

I 2022 havde DLG-koncernen en omsætning på 80 milliarder kroner og et årsresultat på en milliard.

Læs også