Salg af russisk selskab falder igennem for dansk udlandslandbrug

Det danskejede udlandslandbrug Idavang har siden december 2022 forsøgt at sælge sin russiske forretning, der ligger i den nordvestlige del af landet.

Selvom man har været langt med salget af sine landbrugsejendomme til en bestemt køber, er de forhandlinger nu faldet fra hinanden, efter de russiske myndigheder har sagt nej. Det oplyser Idavang i en meddelelse på sin hjemmeside.

- Idavang har undersøgt et salg til en bestemt køber med forbehold for godkendelse fra både Erhvervsstyrelsen og relevante russiske myndigheder siden 2. kvartal 2023. Det potentielle salg af Idavangs russiske forretning til den potentielle køber er i dag blevet afvist af de russiske myndigheder, og derfor undersøger Idavang ikke i øjeblikket et salg af sin russiske forretning til nogen bestemt potentielle købere, skriver Idavang i meddelelsen.

Det danskejede landbrug fortsætter dog med at lede efter en køber. Erhvervsstyrelsen har i denne uge forlænget sin forhåndsgodkendelse til salg af Idavangs russiske aktiver, forudsat at en køber ikke er sanktioneret, indtil den 30. juni næste år.

Allerede en måned efter Ruslands invasion af Ukraine 2022 valgte Idavang at isolere sine tre farme i et lukket økonomisk kredsløb, hvor der desuden ikke overføres penge til Danmark eller omvendt.

Idavang driver tre grisefarme i den nordvestlige del af landet med en produktion på 36.000 ton kød. I alt dyrker Idavang 9.000 hektar landbrugsjord og opdrætter mere end 800.000 grise årligt.

Læs også