Nordvestsjællandsk avlsbesætning går konkurs

De to landbrugsvirksomheder Lykkensgård Avlscenter og Lykkensgård Agro er gået konkurs. Det skriver Agriwatch på baggrund af oplysninger fra Statstidende og kuratoren i konkursboet.

De to virksomheder er ejet af Ulrik Kjærgaard Olsen, som står for Danbred-avlsbesætningen på Lykkensgårds Avlscenter. Selskabet er en enkeltmandsvirksomhed og offentliggør derfor ikke regnskaber. Ifølge kuratoren er virksomhederne sunde, men har været tungt gældssat. Med den forestående afslutning af regnskabsåret har en række betalingsfrister nærmet sig og har medført, at selskaberne er blevet erklæret konkurs. Avlscentret skal dog gerne drives videre, hvis der kan findes en køber.

- På den ene side er det jo en god avlsbesætning, som ligger godt, og det burde man sagtens kunne finde en køber til hurtigt, men det er jo et relativt lille marked, og samtidig er Ulrik (Kjærgaard Olsen, red.) så stor en spiller, at det ikke er enhver af de andre, store spillere, der kan købe konkursboet, siger Preben Jakobsen, kurator i konkursboet, til Agriwatch.

Danbred har regler om, at én aktør ikke må sidde på for stor en del af det samlede marked. Ulrik Kjærgaard Olsen har ikke selv ønsket at kommentere konkursen.

Lykkensgård Agro er et anpartselskab og havde i 2022 et overskud på godt 155.000 kroner. Ifølge CHR-registret har Lykkensgård Avlscenter pr. 24. november i alt 1.210 søer, gylte og orner fordelt på to adresser.

Læs også