Arla afviser deltagelse i klimaalliance

En række prominente fødevaregiganter som Danone, Nestlé og Kraft Heinz indgik i december en aftale om at styrke deres indsats mod metanudledninger.

Mens seks andre selskaber gav håndslag på indsatsen på klimatopmødet i Dubai, afviste Arla imidlertid at deltage i alliancen.

Det beretter Børsen.

Store dele af Arlas udledning af drivhusgasser stammer ellers fra metan. Men bæredygtighedsdirektør i Arla, Hanne Søndergaard, peger på, at Arla i forvejen har forpligtet sig til at reducere sin udledning gennem den anerkendte standard Science Based Targets.

- Når man ser på vores SBTI-mål, kan vi ikke levere på dem uden at levere på metan. Det kan ikke lade sig gøre, når det udgør så stor en andel af vores udledninger, udtaler hun til mediet.

Arla har bl.a. en målsætning om at reducere CO2-udledningen på gårdene med 30 procent per liter mælk, og Hanne Søndergaard peger på, at selskabet vil fokusere på at levere på de eksisterende mål frem for at »bruge energi på nye forpligtelser«.

Sidste år startede Arla også sin incitamentsmodel, der årligt øremærker 3,7 milliarder kroner til klimatiltag på andelshavernes gårde til klimapositive tiltag.

Læs også