Svensk maskinproducent lander ny rekordomsætning

Väderstad, den svenske producent af maskiner og redskaber inden for jordbearbejdning, såning og præcisionslandbrug, når en ny omsætningsrekord på 7 milliarder svenske kroner for regnskabsåret 2023. Det er en salgsfremgang på 25 procent i forhold til året før.

Siden 2020 er Väderstads omsætning mere end fordoblet, fra 3,4 milliarder svenske kroner (2,2 milliarder kroner) til 7 milliarder svenske kroner (4,6 millioner kroner) i 2023.

Samtidig har det været hårde år for både landmænd, virksomheder og samfundet generelt med politisk uro, en igangværende krig i Europa, klimaforandringer, høje renter, høje råvarepriser og ustabile kornpriser.

Alligevel er man hos Väderstad tilfreds med udviklingen trods de mange udfordringer.

- Markedets og vores landmænds investeringsvilje er påvirket af mange forskellige faktorer, som i høj grad er uden for vores kontrol. På trods af dette har vi øget vores salg på flere markeder, hvor især Nordamerika og Vesteuropa skiller sig positivt ud. Vi er meget ydmyge over at have nået en omsætning på SEK 7 milliarder, hvor efterspørgslen efter vores produkter har været høj i løbet af året, siger Rebecca Nygren, Vice President Finance & Legal hos Väderstad.

Väderstad har investeret i alt 480 millioner svenske kroner (262,7 millioner danske kroner) i 2023, herunder en udvidelse af fabrikken i Väderstad med større arealer, samt et nyt kundecenter og nye kontorer i Väderstads amerikanske fabrik i Wahpeton, North Dakota.

Den svenske maskinproducent er også vokset i antal ansatte globalt fra 2.000 til 2.200 siden sidste år.

Læs også