Malena laver bøffer af biller
Under et ophold i Tanzania, hvor Malena Sigurgeirsdottir arbejdede som frivillig underviser i en lille landsby, fik hun øjnene op for insekterne som et bæredygtigt – og velsmagende – alternativ til kød. I dag har hun lanceret en insektbaseret fars, der kan mindske dit CO2-aftryk – én burgerbøf ad gangen.

- Som vegetar havde jeg blodmangel og lave jerntal, og det kunne godt give problemer fysisk. Men jeg mærkede en positiv forskel på min krop – allerede efter tre måneder – efter jeg begyndte at spise insekter, fortæller Malena Sigurgeirsdottir. Fotos: Hey Planet PR
Malena Sigurgeirsdottir husker tydeligt første gang, hun smagte et insekt. Det var en aften i 2009, hvor hun sad på gulvet i stuen i en rundkreds med den tanzanianske familie, hun boede hos i sit sabbatår hvor hun arbejdede som frivillig, og der blev serveret aftensmad: Ris med stegte græshopper. I hendes hoved gemte sig et virvar af spørgsmål:
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her