Startup genanvender korn fra ølproduktion til bagt brød i Coop
Efter en større crowdfunding-kampagne gennem Coop i 2018 fik den lille startup, Agrain, samlet midler til at genanvende rester fra ølproduktion til produktion af såkaldt maskmel. Et mel, der nu anvendes i brød i Coops bagerafdelinger.

- Der er jo mel i alt fra mayonnaise til vingummi, så der er et stort uudnyttet potentiale i at udskifte almindeligt mel med dette genbrugsprodukt, siger medstifter af Agrain. Foto: Agrain
Den lille maskmelsproducent Agrain rejste i 2018 75.000 kroner gennem Coop Crowdfunding. Året efter kom Agrains mel på Irmas hylder, og nu har Coops bagerafdeling, BrødCooperativet, også fået øjnene op for det bæredygtige maskmel. Faktisk startede en landsdækkende udrulning af en ny brødserie med netop Agrains mel i uge 18.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her