»Robotnæse« skal redde friskt kød fra at blive smidt ud
Startup-virksomheden AmiNIC har udviklet en sofistikeret sensor, der ved hjælp af nanoteknologi og kemi kan »snuse« sig frem til, hvor frisk et stykke kød eller fisk er. Målet er, at det skal erstatte den nuværende varedeklaration, så kød, der ellers var sikkert at spise, ikke ender i skraldespanden.

AmiNIC's sensor har her netop testet det såkaldte kadaverin-indhold i koteletten og angivet niveauet til det lave 1.0. Ergo kan den trygt spises - dog efter tilberedelse, naturligvis. Fotos: Victor Juul Grønbæk
I sidste udgave af Effektivt Landbrug Business bragte vi hele to historier om fødevarestartups, der upcycler udsmidt mad til at skabe nye, bæredygtige fødevarer. Selvom den upcycling kan lade sig gøre med en række varer, er det en kendsgerning, at kød har en kortere levetid end så meget andet. Og skønt kød måske ikke kan upcycles, så er det lykkedes en foodtech-startup at udvikle et apparatur, der skal sikre, at det kø
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her