Fynsk ejendomsmægler: - De bedste ejendomspriser i 15 år

Ejendomspriserne er de bedste siden finanskrisen i 2007/2008, gør det ikke mindre interessant at være landbrugsmægler, lyder det fra Nybolig Landbrug Gørtz & Jespersen i Aarup på Fyn, der lige nu har en del at fejre.

Ifølge mægler Dan Gørtz, Nybolig Landbrug Gørtz & Jespersen i Aarup på Fyn, er der lige nu de højeste priser på landbrugsejendomme, som er set siden finanskrisen.

Ingen nødlidende ejendomme

Dan Gørtz er på linje med hans medarbejere Palle Jespersen, Søren Svanholm og Birthe Pedersen, når han giver udtryk for, at det blandt andet skyldes, at man ikke længere ser nødlidende ejendomme til salg.

- De fleste af de landbrugsejendomme vi har til salg for tiden, sælges af egen fri vilje. Og det gør selvfølgelig noget ved prisniveauet, siger Søren Svanholm og fortsætter:

- Vi ser mange forskellige aktører, der køber. Det er alt fra selvfølgelig landmænd, der skal drive landbrug, men også fonde, købere med behov for areal til alternativ energi, minkavlere, hvis erstatning snart forventes at blive udbetalt og erhvervsfolk fra andre erhverv. Derudover ser vi også en klar tendens af unge mennesker, der vil ud af byerne.

Birthe Pedersen tilføjer, at der også er mange, der ønsker at plante skov på landbrugsarealer.

- Vi ser en del virksomheder, der ønsker at købe landbrugsejendomme med den hensigt at bedre virksomhedens CO2-regnskab ved at plante skov.

- Kommer der yderligere gode ordninger inden for det område, er der et køberfelt der, der siger spar to, konkluderer Palle Jespersen og fortæller, at han seneste har solgt en ejendom ved Svendborg til et energiselskab, der ønsker at plante skov.

Nybolig Landbrug Gørtz & Jespersen har forretninger både i Kolding, Aarup og i Sorø, og har også siden 2021 haft et samarbejde med VKST-mæglerne.

- Det gør, at vi ikke er for små til at taget meget store og komplekse landbrug, men heller ikke for store til at tage mindre landbrug. Hos os er der ejendomme til salg fra to til 160 millioner kroner, siger Palle Jespersen.

Landsdækkende mægler

Søren Svanholm understreger, at i og med Nybolig koncernen er landsdækkende, har de et stort køberkartotek.

Men selvom de fire landbrugsmæglere har solgt ejendomme så langt væk som i Viborg, på Als, i Rødbyhavn og i Varde glæder de sig over den primære placering i Aarup.

- Vi er lige midt i Danmark og kan nå de fleste ejendomme, vi har til salg, inden for en god times tid. Det gør, at vi sagtens kan dække bredt, samtidig med at vi bevarer lokalkendskabet og tilknytningen. Den er vi nemlig også ret stolte af, , siger Dan Gørtz, som har ejet forretningen i Aarup de seneste 20 år.

Jubilæum, ansættelse og fødselsdage

I den kommende tid er der flere mærkedage at fejre hos Nybolig Gørtz & Jespersen i Aarup.

Først og fremmest overtog Dan Gørtz Jørgen P. Johansens landbrugsmæglerforretning, som er fra 1969, i 2004. Desuden fylder Dan Gørtz snart 60 år ligesom nyansatte Birthe Pedersen.

Gørtz & Jespersens åbent hus afholdes den 17. maj i lokalerne i Aarup fra klokken 13 til 16.

Læs også