Pris til nyt DLG-domicil

Aksen, som er navnet på DLG’s nye domicil i Fredericia, har vundet prisen som Årets Kontorbyggeri 2021.

DLG’s nye domicil i Fredericia, Aksen, er kåret som Årets Kontorbyggeri 2021.

På Ballesvej i Fredericia ligger DLG’s nye domicil, Aksen, som også er Årets Kontorbyggeri 2021. Det står klart efter Nohrcons årlige konkurrence, som består af en offentlig afstemning samt en fagjurys vurdering.

Efter mange gode år på Axelborg i København er DLG rykket mod vest, og bygningen Aksen i Fredericia – med udsigt til Lillebælt – er noget helt særligt.

- Det var en meget stor beslutning, da vi tilbage i 2017 bestemte os for at flytte en række funktioner fra Axelborg til Fredericia. Vi rykkede rødderne op og plantede dem igen ved Lillebælt, siger DLG’s koncernchef, Kristian Hundebøll.

- Selv om, tilføjer han, det seneste år har været en noget anderledes begyndelse for et nyt byggeri, ser vi allerede det potentiale, de synergier og den fællesskabsfølelse, som omgivelserne her i Aksen giver os.

Intern konkurrence

Den nye bygning, som er på 7.500 kvadratmeter, fik på grund af corona-pandemien ikke den indvielse, DLG havde ønsket sig i sommeren 2020. Til gengæld lavede koncernen en intern konkurrence om et navn til bygningen, hvor godt 300 DLG-medarbejdere har deres daglige gang.

Resultatet blev »Aksen«, som ifølge Jesper Pagh, der er DLG’s COO og medlem af direktionen, dækker over flere elementer, der knytter sig til landbrugsselskabets DNA.

- Aksen refererer til mange aspekter i DLG. Ét kornaks, som også var inspiration til bygningens udformning, og en geografisk akse, fordi vi i Fredericia er centralt placeret tæt på landbruget, siger han og fortsætter:

- Samtidig symboliserer navnet den akse, man kender fra fysikkens verden, hvorom noget andet roterer – fordi bygningen er et nyt domicil, som er centrum for DLG’s forretning. Og ikke mindst en tidsakse som symbol for DLG’s udvikling gennem mere end 50 år.

Tilpasset omgivelserne

Med huset har PLH Arkitekter skabt et af de mest unikke kontorbyggerier i Danmark - en bygning, der med sit sadeltag, spidse gavle og rustikke materialevalg nænsomt tilpasser sig sine omgivelser med udsigt til Lillebælt.

- Vi har tegnet et domicil til DLG, som understøtter virksomhedens ønske om at sætte bæredygtighed, fleksibilitet og medarbejdertrivsel i højsædet, fortæller direktør i PLH, Søren Mølbak.

- Det er en imødekommende bygning, der med sit design, materialevalg og fremtoning i en sjælden grad fortæller en historie til alle, der arbejder der eller kommer på besøg – historien om DLG’s oprindelse, kerneværdier, sjæl og hjerte, selve DNA’et i virksomheden, lyder det videre fra Søren Mølbak.

Bygningen er opført af AP Pension, som også ejer bygningen. PLH Arkitekter har tegnet stregerne og har ligeledes været indretningsarkitekter, mens NRE Denmark var totalentreprenør og Rambøll var bygherrerådgiver.

Læs også