bannerPos

Ny foderfabrik kan være på vej

Morten Ipsen

Redaktionschef
27-01-2019 10:00

Den store irske foderproducent Devenish beslutter inden for en måneds tid, om den skal opføre en helt ny foderfabrik i Danmark. Det skriver Grovarenyt.

- Det ligger klart, at Devenish vil opføre en foderfabrik primært til specielfoder på kontinentet for at undgå den lange transport af foder fra Irland. Vi har peget på nogle muligheder ved Skive og har meldt det tilbage til bestyrelsen i Devenish, som nu skal tage beslutning om, hvor fabrikken skal opføres, oplyser Aage Staun, direktør for Devenish’ datterselskab A-One Danmark ApS, til Grovvarenyt.

Devenish har angiveligt fået stillet 110 millioner euro til rådighed af Den Europæiske Investeringsfond til udvikling af nye produkter og fabrikker.

Ifølge magasinet er det foreløbigt blevet besluttet, at salg og markedsføring af Devenish-foder i hele Europa undtagen Frankrig og Spanien nu skal varetages fra Danmark.

 

Foderkoncept

Devenish slår sig op at kunne reducere importen af soja alene til svineproduktionen med 300.000 til 350.000 tons pr. år med sin nye foderteknologi – hvis man forestiller sig teknologien fuldt implementeret i foderet til grise i Danmark.

I forvejen fodres mere end ti procent af svinene i England og Irland med Davenish-teknologien, hvilket betyder en mindre import på mere end 20.000 tons soja på årsplan, skriver Grovvarenyt.

Davenish har fabrikker i USA, Mexico, Tyrkiet, m.v., og er repræsenteret i 40 lande.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next