bannerPos

Ny foderfabrik kan være på vej

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
27-01-2019 10:00

Den store irske foderproducent Devenish beslutter inden for en måneds tid, om den skal opføre en helt ny foderfabrik i Danmark. Det skriver Grovarenyt.

- Det ligger klart, at Devenish vil opføre en foderfabrik primært til specielfoder på kontinentet for at undgå den lange transport af foder fra Irland. Vi har peget på nogle muligheder ved Skive og har meldt det tilbage til bestyrelsen i Devenish, som nu skal tage beslutning om, hvor fabrikken skal opføres, oplyser Aage Staun, direktør for Devenish’ datterselskab A-One Danmark ApS, til Grovvarenyt.

Devenish har angiveligt fået stillet 110 millioner euro til rådighed af Den Europæiske Investeringsfond til udvikling af nye produkter og fabrikker.

Ifølge magasinet er det foreløbigt blevet besluttet, at salg og markedsføring af Devenish-foder i hele Europa undtagen Frankrig og Spanien nu skal varetages fra Danmark.

 

Foderkoncept

Devenish slår sig op at kunne reducere importen af soja alene til svineproduktionen med 300.000 til 350.000 tons pr. år med sin nye foderteknologi – hvis man forestiller sig teknologien fuldt implementeret i foderet til grise i Danmark.

I forvejen fodres mere end ti procent af svinene i England og Irland med Davenish-teknologien, hvilket betyder en mindre import på mere end 20.000 tons soja på årsplan, skriver Grovvarenyt.

Davenish har fabrikker i USA, Mexico, Tyrkiet, m.v., og er repræsenteret i 40 lande.

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next