bannerPos

Ny foderfabrik kan være på vej

Morten Ipsen

Journalist
27-01-2019 10:00

Den store irske foderproducent Devenish beslutter inden for en måneds tid, om den skal opføre en helt ny foderfabrik i Danmark. Det skriver Grovarenyt.

- Det ligger klart, at Devenish vil opføre en foderfabrik primært til specielfoder på kontinentet for at undgå den lange transport af foder fra Irland. Vi har peget på nogle muligheder ved Skive og har meldt det tilbage til bestyrelsen i Devenish, som nu skal tage beslutning om, hvor fabrikken skal opføres, oplyser Aage Staun, direktør for Devenish’ datterselskab A-One Danmark ApS, til Grovvarenyt.

Devenish har angiveligt fået stillet 110 millioner euro til rådighed af Den Europæiske Investeringsfond til udvikling af nye produkter og fabrikker.

Ifølge magasinet er det foreløbigt blevet besluttet, at salg og markedsføring af Devenish-foder i hele Europa undtagen Frankrig og Spanien nu skal varetages fra Danmark.

 

Foderkoncept

Devenish slår sig op at kunne reducere importen af soja alene til svineproduktionen med 300.000 til 350.000 tons pr. år med sin nye foderteknologi – hvis man forestiller sig teknologien fuldt implementeret i foderet til grise i Danmark.

I forvejen fodres mere end ti procent af svinene i England og Irland med Davenish-teknologien, hvilket betyder en mindre import på mere end 20.000 tons soja på årsplan, skriver Grovvarenyt.

Davenish har fabrikker i USA, Mexico, Tyrkiet, m.v., og er repræsenteret i 40 lande.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.

Digitale kurser kan løfte arbejdet i stalden

Otte forskellige kurser tager fat i den basale viden om, hvordan vi passer grisene, hvad det er vigtigt at holde øje med i stalden, etc.

Ekspert vil have kommunerne ind i dige-kampen

Hvis der skal skabes mere klarhed om beskyttede diger i Danmark, må kommunerne komme i gang med den konkrete udpegning, mener museumsinspektør Tenna Kristensen, Museum Sønderjylland.

Gårdmejeri i Vendsyssel leverer luksusoste til Singapore Airlines

Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev. De nye oste vil blive specielt udviklet efter ønsker fra flypassagererne.

Danish Crown-direktør: Markedet tillader ikke prisstigninger

Direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann fortæller, at han udmærket forstår slagtekalveproducenternes frustration over nuværende afregningspriser. At priserne ikke er højere, skyldes flere faktorer, forklarer han.
Side 1 af 1542 (30833 artikler)Prev1234567154015411542Next