Klimatjek for stigende mængder vand

Videnscentret Bolius og Miljøstyrelsen har relanceret konceptet klimatjek og har gjort det mere enkelt for boligejere at bestille et klimatjek af uddannede fagfolk.

BYGNINGER Det skal være nemmere for boligejere at få klimatjekket deres bolig – ikke mindst i forhold til de stigende mængder nedbør og dermed ofte vand på grundene.

Derfor har Videnscentret Bolius og Miljøstyrelsen relanceret konceptet klimatjek og har samtidig gjort det mere enkelt for boligejere at bestille et klimatjek af uddannede fagfolk.

DM&E Entreprenør støtter op om klimatjekordningen og gør det således muligt for medlemmer af DM&E at komme på listen over de fagfolk, der fremover skal give boligejere vished om, hvor sårbar deres bolig er over for de stigende mængder vand.

- I DM&E Entreprenør ser vi det som et godt tilbud til vores medlemmer, at de har mulighed for at komme på klimatjek-listen. At det er Bolius, som går med i projektet, har utrolig stor betydning, da de henvender sig direkte til boligejerne, fortæller Sebastian Skipper Ravn, chefkonsulent i DM&E Entreprenør.

Klimaet forandrer sig, og vi vil i fremtiden se mere voldsomt vejr med blandt andet stormfloder og flere skybrud. Det er boligejernes eget ansvar at sikre deres hjem mod det mere våde vejr, men for de fleste er det en svær opgave at finde frem til, hvor man skal sætte ind og investere i forebyggelse.

Bestiller man et klimatjek, får man besøg af uddannede fagfolk, der er specialister i at finde boligens svagheder. Fagfolkene, som altså blandt andet tæller DM&E Entreprenørs medlemmer, gennemgår hus og grund med udgangspunkt i en tjekliste. På baggrund af gennemgangen giver de løsningsforslag til sikring mod fremtidens udfordringer med mere vand.

jba

Læs også