Kvægformand: - Vi skal leve et normalt liv, men tage vores forholdsregler

Et af emnerne på gårsdagens tavlemøde på bedriften ved kvægformand Christian Lund var coronavirus. Han opfordrede sine medarbejdere til at leve et normalt liv, gøre hvad der skal til for, at de kan passe deres arbejde, tage deres forholdsregler og følge regeringens retningslinjer.

I går morges indkaldte Christian Lund, formand for L&F Kvæg, sine egne medarbejdere til tavlemøde, og her var et af emnerne coronavirus.

- Jeg sagde til dem, at de skal leve et normalt liv, men selvfølgelig tænke sig om, tage deres forholdsregler og følge de retningslinjer, der er givet, fortæller han.

Det betyder, at man passer sit arbejde som hidtil og gør, hvad man kan for at forhindre smitte.

På ejendommen er det med god håndhygiejne og håndsprit ikke nyt, men noget, man selvfølgelig tænker rigtig meget over disse dage.

Dyrene skal passes, og det betyder også, at medarbejderne har fået besked om, at de må gøre, hvad der skal til for at kunne passe deres arbejde. Det kan for eksempel være at tage sit barn med på arbejde, hvis der ikke er andre muligheder for pasning, nu hvor daginstitutioner og skoler lukker ned.

Mulige karantænesituationer

Hos Christian Lund forventer man, at ingen medarbejdere rammes af karantæne på baggrund af for eksempel en skiferie. Det skyldes, at alle for længst er godt hjemme.

- Vi afviklede ferie fra november, og alle er tilbage, fordi vi troede vi skulle i marken nu, forklarer Christian Lund.

Skulle der på anden vis komme en karantæne-situation på den sønderjyske bedrift, håber han på, at den kan holdes på ejendommen, da dyrene skal passes, uanset om der er coronavirus eller ej.

Christian Lund er overbevist om, at skulle en bedrift blive så hårdt ramt, at arbejdet ikke kan passes, ja så er der hjælp at hente både ved virkarvirksomheder og naboer.

Ikke meget at gøre

Kvægformanden erkender, at der, ligesom den megen nedbør for oven, ikke er meget at gøre ved corona-situationen.

- For mig selv betyder det en ryddet kalender, som giver plads til at være noget mere hjemme. Vi rydder op og forbereder os til at kunne komme i marken, så vi er ekstra forberedte, når vejret tillader det, fortæller Christian Lund.

teba@effektivtlandbrug.dk

telefon 61 55 15 87

 

 

 

 

 

 

 

Læs også