Overskudsvarme fra Daka til 450 hustande fejres over video

Daka har gennem noget tid arbejdet med planlægningen af at holde åbent hus på Daka Sarval i Løsning, i forbindelse med indvielsen af et nyt system til overskudsvarme til Løsning Fjernvarme. Men på grund af coronasituationen, tager det nu en anden form.

I dag, tirsdag den 21. april holder Daka Sarval sammen med Løsning Fjernvarme åbent hus, men det bliver uden gæster.

Planen var oprindeligt at invitere borgerne i Løsning og Hedensted indenfor til indvielsen af en ny varmeveksler og større varmeledning, der sender endnu mere overskudsvarme til Løsning. Men på grund af udfordringerne med Covid-19 har de nu måttet finde en anden måde at markere indvielsen.

Åbningen af den nye rørledning bliver derfor optaget på video, da hverken Daka-medarbejdere, fjernvarme-medarbejdere, borgere eller journalister har mulighed for at samles til arrangementet.

Interviews

Åbningsvideoen bliver sendt ud via de sociale medier og til den lokale presse. Fabrikschef Morten Englund og Løsnings Fjernvarmes formand Anders Møller foretager indvielsen, og der bliver interview med de to hovedpersoner.

Allerede i 1978 startede Daka Sarval og Løsning Fjernvarme et samarbejde omkring udnyttelse af overskudsvarme. Siden september 2019 har arbejdet om en udvidelse været i gang, og der er blevet ført en ny varmeledning imellem Daka Sarval og Løsning Fjernvarme. Samtidig har Løsning Fjernvarme udvidet lagerkapaciteten, så man nu i store dele af året kan klare sig med overskudsvarmen fra Daka Sarval som den eneste varmekilde.

Den nye rørledning imellem Daka og Løsning Fjernvarme vil kunne levere varme nok til 450 husstandes årsforbrug. Fjernvarmeværket har samtidig opført en ny tank, der kan oplagre overskudsvarme til brug i weekenden, når Daka’s produktion ligger stille. Desuden arbejdes der med yderligere tiltag, som i fremtiden kan få kapaciteten op på minimum 700 husstande, oplyser Daka.

aldo

Læs også