BL-formand: Glad for vi er selvforsynende med fødevarer i Danmark

Formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede, maner til sammenhold i en situation, ingen af os har prøvet før.

Alle danskere bør i disse dage glæde sig over, at Danmark er en fødevarenation, der er selvforsynende med fødevarer.

Det pointerer formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen.

- Enhver må lige nu tænke, at det er rart, at vi lever i en nation, hvor der er fødevarer nok til alle. Men det må måske også give anledning til nogle tanker hos den almindelige forbruger om, hvor alle disse fødevarer egentlig kommer fra, lyder det fra BL-formanden.

- Der er mange lande, der vil misunde danskerne for den fødevareforsyning, vi har. Det synes jeg, vi lige skal huske. Det er samtidig tankevækkende, at nu betyder det tilsyneladende ikke så meget, om æggene i køledisken er økologiske eller ej, siger han.

Rystet over hamstring

- Faktisk kan man blive lidt rystet over at se folk hamstre. Men det er ikke en tid, hvor man skal hovere over noget. Vi skal derimod virkelig glæde os over, at vi i lille Danmark er i stand til at producere alle de sunde fødevarer, vi skal bruge, lyder det fra Flemming Fuglede Jørgensen.

- Vi står i en situation, også ude på vores landbrug, som vi aldrig har prøvet før nogen af os. En situation, hvor vi pludselig kan stå uden arbejdskraft, fordi folk er syge. Det er virkelig usædvanligt og kalder på sammenhold det her, pointerer formanden.

Statsminister Mette Frederiksen (S) offentliggjorde fredag aften, at de danske grænser lukkes fra lørdag kl. 12.

Det sker for at undgå at corona-virus spredes.

 

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

 

 

Læs også