Politiet: Landmænd får fleksibel grænseløsning

På en række af de lukkede grænseovergange langs den dansk-tyske grænse bliver der sat bomme op eller tilsvarende løsninger med kodelås.

Syd- og Sønderjyllands Politi har sammen med tysk politi samt Tønder og Åbenrå Kommuner fået etableret en praktisk løsning for de berørte landmænd med jord i grænselandet. 

Efter lukningen af de små grænseovergange bliver der nu åbnet en mulighed for, at landmænd, der har jord og bolig i grænseområdet, kan passere grænsen med landbrugsmaskiner og dyr, hvis de har behov for det.

- Det er vigtigt, at landmændene med mindst mulig ulempe kan udføre forårsarbejde samt føre tilsyn med dyrene på begge sider af grænsen. Det er myndighedernes hovedfokus, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Landmændene kan med den etablerede løsning benytte grænseovergangene Færisten mellem Siltoft og Rudbøl, Beierskro, Pebersmark, Sofiedal og Vilmkjær.

Kodelås

Praktisk vil adgangen over grænsestregen ske ved, at der opsættes bomme eller lignende løsninger med kodelås. Og den praktiske løsning ventes at være på plads senest ved ugens udgang, lyder det fra politiet.

- Det er fortsat vores fokus, at landmændene også i denne ekstraordinære situation kan få dagligdagen til at fungere med mindst mulig ulempe, siger politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

aldo

Læs også