Svinetransportør: - Det vil være en katastrofe, hvis smågriseeksporten til Polen stopper

Hos en af landets helt store smågrisetransportører, NV Randers A/S, er CEO Niels Vinderslev rystet over udsigten til et muligt stop for smågriseeksport til Polen.

Polen lukker således landets grænser fra midnat mellem lørdag og søndag. Foreløbig ti dage frem, for at bekæmpe spredningen af Covid-19.

- Det vil være en katastrofe, hvis smågriseeksporten til Polen stopper. Det vil være helt uoverskueligt. Helt uoverskueligt, fastslår svinetransportøren over for Effektivt Landbrug.

35 transporter hver uge

Niels Vinderslev anslår, at man hos NV Randers ugentligt sender 35 svinetransporter til Polen med hver cirka 600 smågrise ombord.

- I aftes fik vi at vide, at der vil være mulighed for at køre over den danske grænse med transporter. Og vi har også fået at vide, at der vil være en mulighed for, at der kan foregå en indtransport af grise til Polen. Men det er ikke bekræftet.

- Der har samtidig være tale om, at folk, der nu kommer ind i Polen for at arbejde, vil blive sat 14 dage i karantæne. Og vi ved ikke lige nu, hvordan det stiller vores chauffører, lyder det fra Niels Vinderslev.

 

Læs også