Debat: Gakkede regler fører til madspild og klimabelastning – det er ikke godt nok!
- Det er på tide, at vi får skabt regler, der understøtter — ikke undergraver — de klimagevinster, vi alle har brug for, skriver Asger Christensen og Saoirse McKeever Andersen i dette indlæg.

I dag har æg en holdbarhed på kun 28 dage ifølge EU. I virkeligheden kan et køleskabsopbevaret æg holde sig 100 dage eller mere, skriver Asger Christensen og Saoirse McKeever Andersen. Foto: Eugen Wais
Af Asger Christensen, medlem af Europa-Parlamentet (V), og Saoirse McKeever Andersen, fagchef for fødevarer, Dansk Erhverv
Hvert år ryger god og nærende mad direkte i skraldespanden alene på grund af alt for stramme regler.
Tal fra 2022 viser, at 11 millioner æg årligt ender som madspild hos danskerne – det svarer til over 30.000 æg, der smides ud hver dag.
Derudover kommer de millioner af æg, som smides ud i detailhandlen hvert år.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her