Statsminister: - I har båret Danmarks udvikling

Statsminister Mette Frederiksen (S) slog i går fast, at Danmark er et landbrugsland, og det skal det fortsætte med at være.

Der var ros til de danske landmænd i går fra statsminister Mette Frederiksen. I sin tale understregede hun, hvor meget hun sætter pris på de danske landmænd.

- I arbejder, lige gyldigt hvordan man vender og drejer det, i Danmarks tjeneste. Og det mener jeg. Alle de ord der en gang imellem flyver igennem luften om, at vi kan undvære dansk landbrug, det synes jeg er historieløst, identitetsløst og jeg kommer til side-om-side med jer at kæmpe imod. Vi er et landbrugsland, sagde Mette Frederiksen, som efterfølgende blev mødt med store klapsalver fra salen, men det fik hende kun til at fortsætte rosen:

- Det er i høj grad jer, der har båret Danmarks udvikling og formningen af det samfund, som vi er. Og I kan se, at jeg nu har lagt mine talepapirer til side.

- Hvad handler landbrugsproduktion så om. Det er så grundlæggende, at et folk kan brødføde sig selv og producere sine egne fødevarer. Og det er så banalt, at hvis I ikke producerer de fødevarer, som danskerne forbruger, så er der nogle andre, der skal skabe og dyrke de fødevarer. Og det bliver belastningen og natur og klima ikke mindre af. Det bliver større. Danmark er et landbrugsland, lød det fra statsministeren, hvor efter salen endnu engang brød ud i en klapsalve.

Læs også