bannerPos

Statsminister: - I har båret Danmarks udvikling

Mette Frederiksen havde store roser med til Herning til dansk landbrug.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
07-11-2019 06:57
Statsminister Mette Frederiksen (S) slog i går fast, at Danmark er et landbrugsland, og det skal det fortsætte med at være.

Der var ros til de danske landmænd i går fra statsminister Mette Frederiksen. I sin tale understregede hun, hvor meget hun sætter pris på de danske landmænd.

- I arbejder, lige gyldigt hvordan man vender og drejer det, i Danmarks tjeneste. Og det mener jeg. Alle de ord der en gang imellem flyver igennem luften om, at vi kan undvære dansk landbrug, det synes jeg er historieløst, identitetsløst og jeg kommer til side-om-side med jer at kæmpe imod. Vi er et landbrugsland, sagde Mette Frederiksen, som efterfølgende blev mødt med store klapsalver fra salen, men det fik hende kun til at fortsætte rosen:

- Det er i høj grad jer, der har båret Danmarks udvikling og formningen af det samfund, som vi er. Og I kan se, at jeg nu har lagt mine talepapirer til side.

- Hvad handler landbrugsproduktion så om. Det er så grundlæggende, at et folk kan brødføde sig selv og producere sine egne fødevarer. Og det er så banalt, at hvis I ikke producerer de fødevarer, som danskerne forbruger, så er der nogle andre, der skal skabe og dyrke de fødevarer. Og det bliver belastningen og natur og klima ikke mindre af. Det bliver større. Danmark er et landbrugsland, lød det fra statsministeren, hvor efter salen endnu engang brød ud i en klapsalve.

Årsmøde med markvandring og et kig i kemiskabet

Med respekt for og under hensyntagen til Corona-situationen blev årsmødet i Deltidsudvalget under Landboforeningen Limfjord flyttet ud, og blev afholdt i maskinhuset hos udvalgsmedlem Povl Lund i Lødderup på Mors med gode indlæg og god spørgelyst og debat.

Økologien blomstrer, og væksten fortsætter

Fremtiden ser lys ud for produktion og forbrug af dansk økologi, og samtidig kommer der for alvor skub i eksporten de kommende år. Det viser en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af virksomhedernes forventning til økologimarkedet frem mod 2025.

Semler Agro klar med nyt banebrydende udlejningskoncept

Som de første i Danmark tilbyder Semler Agro sæsonleje af nye landbrugsmaskiner på halvårsbasis. Det nye udlejningskoncept skal hjælpe de danske landmænd med at levere bedst muligt i takt med markedets omskiftelige behov og i perioder med spidsbelastning.

Rotation i ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen

Pr. 1 juli trådte Christian Petersen ind i ejerkredsen af virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær.

Tysk lovgivning kan ramme dansk eksport

Tyskland har fredag vedtaget en række forslag til nye lovkrav for sohold. Seges Svineproduktion og Landbrug & Fødevarer meddeler, at de nye regler forventes at få betydning for danske soholdere.

- Vi får fjernet vores værdier uden kompensation

Langelandsk mælkeproducent ramt af urimelig lovgivning med ammoniakkrav ved modernisering af bedriften.

Mobil melfabrik rykker ud til økologiske landmænd

Økologiske landmænd kan nu løfte værdien af deres korn ved at få malet deres eget korn til mel ude på gårdene og pakket i poser til videresalg.

Uændret notering for Nord-West

I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

Mekanisk alternativ kan løse kartoffeludfordringer

Mekaniske kartoffelaftoppere fra hollandske Baselier kan klare den udfordring, som kartoffelavlere har, efter udfasningen af Reglone til nedvisning.

Ny såteknik fra Horsch

Der er nyt liftophængt såteknik på vej fra Horsch i 6 meters arbejdsbredde. De nye såmaskiner findes i to versioner, Taro 6 SL og 6 HD og er begge ”rene” såmaskiner uden nogen form for jordbearbejdning indbygget. Begge Taro enheder skal typisk kombineres med en Horsch Partner FT fronttank 4.
Side 1 af 1872 (37427 artikler)Prev1234567187018711872Next