bannerPos

Statsminister: - I har båret Danmarks udvikling

Mette Frederiksen havde store roser med til Herning til dansk landbrug.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
07-11-2019 06:57
Statsminister Mette Frederiksen (S) slog i går fast, at Danmark er et landbrugsland, og det skal det fortsætte med at være.

Der var ros til de danske landmænd i går fra statsminister Mette Frederiksen. I sin tale understregede hun, hvor meget hun sætter pris på de danske landmænd.

- I arbejder, lige gyldigt hvordan man vender og drejer det, i Danmarks tjeneste. Og det mener jeg. Alle de ord der en gang imellem flyver igennem luften om, at vi kan undvære dansk landbrug, det synes jeg er historieløst, identitetsløst og jeg kommer til side-om-side med jer at kæmpe imod. Vi er et landbrugsland, sagde Mette Frederiksen, som efterfølgende blev mødt med store klapsalver fra salen, men det fik hende kun til at fortsætte rosen:

- Det er i høj grad jer, der har båret Danmarks udvikling og formningen af det samfund, som vi er. Og I kan se, at jeg nu har lagt mine talepapirer til side.

- Hvad handler landbrugsproduktion så om. Det er så grundlæggende, at et folk kan brødføde sig selv og producere sine egne fødevarer. Og det er så banalt, at hvis I ikke producerer de fødevarer, som danskerne forbruger, så er der nogle andre, der skal skabe og dyrke de fødevarer. Og det bliver belastningen og natur og klima ikke mindre af. Det bliver større. Danmark er et landbrugsland, lød det fra statsministeren, hvor efter salen endnu engang brød ud i en klapsalve.

Frygt for corona-virus på aktiemarkederne

Frygt for Coronavirus sender aktiemarkeder i gulvet.

Danmark arbejder for så grøn landbrugsstøtte som muligt

EU’s landbrugsministre mødtes mandag til møde i Bruxelles. Fra dansk side blev der opfordret til, at EU’s grønne mål i »Green Deal« bliver udgangspunktet for landbrugspolitikken fremover.

Tips til svineproducenter med overskud

De gode tider i den danske svinesektor bør bruges til at sikre fremtiden bedst muligt. Hvordan du gør det, kan du læse mere om i en ny pjece, som Landbrug & Fødevarer har udgivet.

Få et billede af økonomien i landbruget lige nu

LandboSyd præsenterer tirsdag den 4. februar de første regnskabstal for 2019 samt aktuel prognose for 2020. Grundlaget er et solidt talmateriale fra 400 regnskaber.

Uændret tysk notering

Nord-West noteringen er i dag uændret 71,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 46,60 euro.

Pas på skatten ved brug af underleverandører

Brug af underleverandører kan koste dyrt, hvis ikke du har styr på skatten, advarer ekspert.

Ny online markedsplads for brugte maskiner

Siden 2016 har det danske firma Logpartner A/S formidlet salg af brugte maskiner til kunder i mere end 200 lande over hele verden. Men nu er det tid til at tage det næste skridt med en topmoderne auktionsplatform.
Side 1 af 1754 (35072 artikler)Prev1234567175217531754Next