bannerPos

Statsminister: - I har båret Danmarks udvikling

Mette Frederiksen havde store roser med til Herning til dansk landbrug.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
07-11-2019 06:57
Statsminister Mette Frederiksen (S) slog i går fast, at Danmark er et landbrugsland, og det skal det fortsætte med at være.

Der var ros til de danske landmænd i går fra statsminister Mette Frederiksen. I sin tale understregede hun, hvor meget hun sætter pris på de danske landmænd.

- I arbejder, lige gyldigt hvordan man vender og drejer det, i Danmarks tjeneste. Og det mener jeg. Alle de ord der en gang imellem flyver igennem luften om, at vi kan undvære dansk landbrug, det synes jeg er historieløst, identitetsløst og jeg kommer til side-om-side med jer at kæmpe imod. Vi er et landbrugsland, sagde Mette Frederiksen, som efterfølgende blev mødt med store klapsalver fra salen, men det fik hende kun til at fortsætte rosen:

- Det er i høj grad jer, der har båret Danmarks udvikling og formningen af det samfund, som vi er. Og I kan se, at jeg nu har lagt mine talepapirer til side.

- Hvad handler landbrugsproduktion så om. Det er så grundlæggende, at et folk kan brødføde sig selv og producere sine egne fødevarer. Og det er så banalt, at hvis I ikke producerer de fødevarer, som danskerne forbruger, så er der nogle andre, der skal skabe og dyrke de fødevarer. Og det bliver belastningen og natur og klima ikke mindre af. Det bliver større. Danmark er et landbrugsland, lød det fra statsministeren, hvor efter salen endnu engang brød ud i en klapsalve.

Gyllevogne på kundepræmisser

Siden premieren for to år siden i Hannover har Gøma-fabrikken i Viborg solgt 70 gyllevogne.

Reserver din vårsæd nu

Til de planlagte vårsædsmarker, er der udsæd nok til rådighed, men der forventes at blive et stort træk på de bedste sorter. Anbefalingen fra Agri Nord lyder derfor, at man snarest reserverer den mængde, man forventer at skulle bruge.

Har du et tilbagebetalings-krav?

De landmænd, som måtte have handlet fast ejendom i perioden 2015-2018, hvis betalingsrettigheder er blevet nedskrevet, kan overveje, om der er mulighed for at rejse et krav mod sælger af ejendommen.

Dansk Hereford-avler har succes i Storbritannien

Den mest prestigefyldte titel, som en Hereford-avler kan opnå i Storbritannien, »Sire of the Year« - Årets Tyr - blev for anden gang i The Hereford Cattle Societys historie tildelt en dansk-avlet tyr.

Dansk landbrug har viljen og evnerne til at løse klima-opgaven

Grønt flybrændstof og stop for metan-udledning fra køer er et par af de store CO2-håndtag, som fødevaresektoren kommer til at dreje på, vurderer Hans Roust Thysen, miljøchef hos Seges. Over to dage deltog han i en klimadebat på Agritechnica.

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Bestil kun majsfrø der er koldtestet

For at sikre optimale betingelser for god fremspiring, skal der kun anvendes majsfrø, der er koldtestet, ligesom plantetallet skal afpasses efter majsens anvendelse, forholdene for majsdyrkning og sortens tidlighed.

El-traktoren til gårdbrug er lige om hjørnet

Omkring halvdelen af landbrugsopgaverne vil kunne løses med el-traktorer. Alene med nutidens teknologi. Det vurderer amerikansk Danfoss-ingeniør på baggrund af studier. Han tror, elektrificering vil revolutionere traktorbranchen.

Fagfolk går sammen om kvægfaglig dag

Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten har slået deres kompetencer sammen og holder Fagdag Kvæg for mælke- og kalveproducenter i Himmerlandsområdet.
Side 1 af 1695 (33894 artikler)Prev1234567169316941695Next