Den italienske drøm blev fynsk

Parret Rikke Bruselius og Nikolaj Vang flyttede for fem år siden fra bofællesskab i Aarhus til nedlagt landejendom med egen strand på Nordvestfyn. Siden har de indrettet Strandlykken Bed and Breakfast, investeret i kajakker og stand up paddle udstyr og arrangerer nu kajakkurser og ture for hele familien. En drøm der for dem begge er gået i opfyldelse.

Drømmen har været der længe. Men egentlig var planen, at den først skulle effektueres, når børnene var flyttet hjemmefra. Så skulle bopælen i Aarhus midtby skiftes ud med en italiensk eller fransk landejendom, hvor Rikke Bruselius og Nikolaj Vang kunne udleve drømmen om et Bed and Breakfast. Hygge om gæsterne. Fortælle om de mest seværdige turistattraktioner og dem der krævede lidt større lokalkendskab samtidig med, at de fik nyt fra Danmark og udbyggede deres viden om andre nationaliteter. Et levested med plads til alle, og plads til hygge, ro og afslapning.
Drømmen har de stadig. Men den har ændret karakter. Nu lever de midt i den i takt med, at børnene Jonathan, Tristan og Astrid er kommet til. For ingen af de tre børn på henholdsvis 7, 5 og snart 3 år er vokset op i Aarhus.
- Vi var faktisk vældigt glade for at bo i Aarhus og i lang tid pendlede jeg mellem vores bopæl og mit job som lærer på Viby efterskole i Nr. Aaby på Vestfyn. Men da vi så fik vores første barn og den næste allerede halvandet år efter, var det ikke længere holdbart for mig med den lange transporttid. Vi begyndte derfor at se os om efter noget andet, fortæller Rikke Bruselius og suppleres af Nikolaj Vang.
 

Bo ved vandet

- Da vi blev enige om at flytte til Fyn grundet Rikkes arbejde, var det altovervejende kriterie, at vi ville bo ved vandet.
- Jeg har altid interesseret mig for vandsport af forskellig grad. Stand up paddle, kajak, kitesurfing. Alt hvad der har med glasfiber og vand at gøre, det falder mit hjerte nært, siger Nikolaj Vang og sender et smil, der ikke lader tvivl om, at han er fuldstændig bidt af sporten.
Med købet af Strandløkkegården på det nordvestlige Fyn så både han og Rikke Bruselius en mulighed for at udleve deres fælles drøm på en anden måde.
- Pludselig gik det op for os, at den italienske drøm sagtens kunne blive til den fynske drøm. At vi kunne få det Bed and Breakfast vi gerne ville også under lidt andre forhold, siger Rikke Bruselius, der især faldt for stedets ro og plads til fordybelse og afslapning.
- Her falder det os helt naturligt at overnatte udendørs med udsigt ud over vandet til lyden af bølgernes skvulp. Har vi haft en travl arbejdsdag, er der ikke noget bedre end at komme ud i kajakkerne sammen med børnene. Måske er der også tid til, at vi tænder bål. Udsigten – markerne og vandet. Det, at man er midt i naturen, så snart man træder ud ad døren. Det gør det nærmest umuligt ikke at finde den der indre ro, vi alle efterstræber så meget, siger Rikke Bruselius og beretter om daglige besøg af både ræv og rådyr, ligesom de jævnligt støder på sæler og marsvin, når de er på vandet.
Nikolaj Vang samstemmer og understreger en for ham vigtig pointe.
- Det vigtigste for os som familie er også, at vi har et fælles ståsted. En fælles drøm og et fælles projekt. Det er det, der driver os.
 

Fælles opgave

- Det er så vigtigt, at vi ser det her sted - vores Bed and Breakfast, udlejning af kajakker, kurser, ture med turister og andre padleinteresserede - som et fælles tredje. Noget, hvor vores børn også kan deltage og hvor de, når de bliver store nok, også kan bidrage med guidede ture, kurser og lignende. Den værdi og kundskab håber jeg, at det her også giver os med, siger Nikolaj Vang. Rikke Bruselius nikker samstemmende.
- Der er ingen tvivl om, at det her er en livsstil. Og vi nyder det. Selvom jeg da en gang imellem lige må minde Nikolaj om, at der kun er 24 timer i døgnet.
Rikke Bruselius smiler overbærende og Nikolaj Vang indrømmer, at han er god til at få ideer.
- Jeg kan godt lide at have mange bolde i luften. Og jeg synes jo, at det hele passer så fint sammen, siger han og viser stolt de maskiner frem, der allerede er i gang med at fremstille ultralette boards, det med tiden er meningen, skal i endnu større produktion.
- Når man brænder for det, man laver og gerne vil, at det skal være det bedste af det bedste, så er det svært at lade være med at udvikle. Og når nu jeg kan se, at der kan fremstilles bedre boards til lavere pris, jamen så forsøger jeg med det, smiler han, der også sidder i bestyrelsen i Dansk Surf og Rafting Forbund og bruger en del tid på at uddanne instruktører rundt omkring i landet.
- Vi elsker det her sted og det familieliv, vi har skabt os. Hver dag er vi taknemmelige over, at få lov at vågne op netop her. Og den følelse vil vi gerne dele med andre. Vandet, stranden, marker og skov er lige her. Vi bor midt i det hele. Her hvor andre drømmer sig hen. Vi bor midt i vores drøm, siger Rikke Bruselius mens solen stråler falder ind gennem køkkenvinduet og lader udsigten over kysten og Båring Vig fremstå endnu smukkere.

 

Strandlykken Bed & Breakfast
■ Strandlykken Bed & Breakfast har to dobbeltværelser - begge med havudsigt.
■ Derudover stor og hyggelig opholdsstue med havudsigt.
 
Kurser
■ Alle onsdage fra d. 20. juni til og med 1. august: Heldags kajaktur til Æbelø. Klokken 10 –  17.
■ Alle tirsdage fra d. 19. juni til og med 31. juli: SUP undervisning og tur i Bogense fra klokken 19.

 

 

Læs også