Årets Digitale Landmand er fundet

Kristian Kappel, Hurup i Thy, er blevet kåret som Årets Digitale Landmand.

- Vi tager de nye muligheder til os, fordi de giver mulighed for at handle på fakta frem for fornemmelser og gøre arbejdsgange nemmere, fortæller Kristian Kappel, der er blevet kåret til Årets Digitale Landmand. Foto: Christian Carus

Der findes meget data i landbruget og mange digitale løsninger, der kan gøre hverdagen nemmere for landmændene og effektivisere driften. Det er bare for få landmænd, der gør brug af det.

Derfor er Agri Nord og Effektivt Landbrug gået sammen om at sætte fokus på udfordringen ved at indstifte en ny pris: Årets Digitale Landmand.

Vinderen i år er svineproducent Kristian Kappel fra Hurup Thy. Med æren følger 25.000 kroner.

En first mover

Vinderen er udpeget blandt tre finalister af et dommerpanel bestående af blandt andet en IT-forsker og repræsentanter fra IT-branchen.

- Kristian er en landmand, der forstår at omsætte teori til praksis og få værdi ud af de nye teknologiske muligheder. Han har været med på den digitale rejse i mange år og har altid været en pioner og first mover, som turde gå forrest og prøve tingene af, lyder det fra CEO/administrerende direktør i Agri Nord, Kim Koch, der har været en del af dommerpanelet.

- Det er ikke, tilføjer han, sikkert, at det alt sammen gik godt, men han fik en viden og lærdom, som han kunne anvende fremadrettet.

Panelet peger også på, at vinderen har været en foregangsmand for, at producenterne udveksler data i både mark og stald.

- Han forstår at se muligheder og værdi i de forskellige løsninger, ikke mindst når data kan udveksles og skabe endnu mere værdi for ham som landmand, påpeger Kim Koch.

Inspiration for mange

Dommerpanelet har generelt set været imponerede over de mange gode emner, der er blevet indstillet.

- Vi er blevet præsenteret for mange digitale løsninger, som bør kunne inspirere de fleste landmænd. Finalefeltet består alle af løsninger, som kan implementeres hos de fleste landmænd, siger Kim Koch og fortsætter:

- Det er ikke NASA-projekter, som kun få vil kunne implementere. De er jordnære og brugbare for alle og kan være inspiration til rigtig mange landmænd i forhold til digitalisering.

Læs også