Mægler: Flere købere end sælgere af landbrug

Ejendomsmægleren LandboGruppen Nord melder om stor interesse på markedet. Ældre landmænd opfordres til at komme i gang med at sælge deres ejendom.

Der er ikke alene travlhed i ejendomsbranchen i øjeblikket. Der er også mulighed for at gøre en god handel - både som køber og sælger.

Det er den kontante melding fra LandboGruppen Nord. Ejendomsfirmaet minder samtidig om, at det på den baggrund kan være en god idé at sætte gang i et ejer- eller generationsskifte, hvis tiden er ved at være moden til det.

Ifølge LandboGruppen Nord er det ikke mindst gode afregningspriser for specielt svinekød, som har sat skub i lysten til at investere i produktionslandbrug. I øjeblikket er meldingen fra ejendomsmægleren, at der er stor interesse på markedet, og man gerne ser, at der kommer flere ejendomme på markedet.

Stor efterspørgsel

- Vi kan konstatere, at der er stor købelyst – også til de store produktionsbrug. Efterspørgslen på landbrug er i øjeblikket noget større end udbuddet, og vi kommer som sædvanligt gerne ud til en uforpligtende vurdering, hvis du går med tanker om at sælge.

- Sandsynligheden, for at vi allerede har en mulig køber, er stor, siger direktør i LandboGruppen Nord, Hans W. Henriksen.

Han vurderer antallet af handler til at være 20–25 procent flere end på samme tid sidste år.

Ud af busken

Siden finanskrisen har der været et efterslæb i forhold til ejer- og generationsskifter i landbruget. Derfor er gennemsnitsalderen for en dansk landmand pænt over 60 år.

Økonomikonsulent i LandboNord, Poul Erik Poulsen, opfordrer derfor de landmænd, som går med tanker om ejer- eller generationsskifter, om at komme ud af busken. Han opfordrer til, at man tager fat i sin økonomirådgiver for at få afdækket de muligheder, der kan ligge i at gå i gang med et ejer- eller generationsskifte.

- Det behøver ikke at være fordi, du vil sælge i morgen. Det er en proces, som godt kan strække sig over flere år. Det første skridt er altid det sværeste, men rigtig vigtigt for at komme godt i mål, siger Poul Erik Poulsen.

l-l

 

Læs mere om Generationsskifte og ejendomshandler

Det kan tage flere år at gennemføre et succesfuldt generationsskifte. For nogle foregår ejerskiftet inden for familien, men for de fleste skal der nye kræfter ind udefra for at føre virksomheden videre.

Læs mere her

Læs også