bannerPos

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Hvis du har tilbagebetalt for meget udbetalt pension, skal du være opmærksom på, om der bliver dannet en ny årsopgørelse, siger Niels Christian Graversen, økonomirådgiver i Sagro.

Redaktionen

16-05-2019 13:56
Sagro opdagede, at Skat ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

Rådgivningsvirksomheden Sagro har gennemgået en række sager for pensionerede kunder og fandt 30 tilfælde, hvor borgerne ikke fik tilbagebetalt den skat, de skulle have.

Det drejer sig om pensionister, der har returneret for meget udbetalt pension, som de så naturligvis ikke skal betale skat af.

- Når der skal ske tilbagebetaling af pension, skriver Udbetaling Danmark, at de indberetter ændringen til Skattestyrelsen, som automatisk danner en ny årsopgørelse, så den for meget betalte skat kommer retur, fortæller økonomirådgiver og revisor, Niels Christian Graversen, fra Sagro, der har til huse i Holstebro, Herning, Billund og Esbjerg.

Indberetning bliver også foretaget, men i nogle tilfælde bliver der ikke – som ellers lovet – dannet en ny årsopgørelse, og dermed får borgerne ikke den skat tilbage, som de har krav på, fortæller han.

Måske flere fejl

Sagro gjorde allerede i oktober 2018 kunderne opmærksomme på, at de burde tjekke, om der var kommet en ny årsopgørelse, hvis de faldt ind under ovenstående.

Og selvom der var sket indberetninger til Skat, fandt Sagro ved en gennemgang af sager fra 2015 omkring 30 fejl for omkring 400.000 kroner, som borgerne mangler at få skat retur af.

Beløbet er fordelt på 30 personer, svingende fra nogle få tusinde kroner til over 100.000 kroner.

Niels Christian Graversen tror, at der også kan være fejl i årene 2016 og 2017 og opfordrer til at kontakte Sagro, hvis man har tilbagebetalt pension og er i tvivl om, hvorvidt man efterfølgende har fået en ny/korrekt årsopgørelse.

mip

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.

Sima i nye klæder

Sima-udstillingen i Paris har ikke alene flyttet dato fra februar til november, men bliver også klædt i nye klæder fra 2020.

Lovende resultater med bæredygtig vandrensning

Virksomheden Envirolyte Technology står bag en naturlig vandrensningsløsning, der angiveligt viser positive resultater indenfor blandt andet tilvækst og fodereffektivitet i svineproduktionen.
Side 1 af 1634 (32666 artikler)Prev1234567163216331634Next