bannerPos

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Hvis du har tilbagebetalt for meget udbetalt pension, skal du være opmærksom på, om der bliver dannet en ny årsopgørelse, siger Niels Christian Graversen, økonomirådgiver i Sagro.

Redaktionen

16-05-2019 13:56
Sagro opdagede, at Skat ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

Rådgivningsvirksomheden Sagro har gennemgået en række sager for pensionerede kunder og fandt 30 tilfælde, hvor borgerne ikke fik tilbagebetalt den skat, de skulle have.

Det drejer sig om pensionister, der har returneret for meget udbetalt pension, som de så naturligvis ikke skal betale skat af.

- Når der skal ske tilbagebetaling af pension, skriver Udbetaling Danmark, at de indberetter ændringen til Skattestyrelsen, som automatisk danner en ny årsopgørelse, så den for meget betalte skat kommer retur, fortæller økonomirådgiver og revisor, Niels Christian Graversen, fra Sagro, der har til huse i Holstebro, Herning, Billund og Esbjerg.

Indberetning bliver også foretaget, men i nogle tilfælde bliver der ikke – som ellers lovet – dannet en ny årsopgørelse, og dermed får borgerne ikke den skat tilbage, som de har krav på, fortæller han.

Måske flere fejl

Sagro gjorde allerede i oktober 2018 kunderne opmærksomme på, at de burde tjekke, om der var kommet en ny årsopgørelse, hvis de faldt ind under ovenstående.

Og selvom der var sket indberetninger til Skat, fandt Sagro ved en gennemgang af sager fra 2015 omkring 30 fejl for omkring 400.000 kroner, som borgerne mangler at få skat retur af.

Beløbet er fordelt på 30 personer, svingende fra nogle få tusinde kroner til over 100.000 kroner.

Niels Christian Graversen tror, at der også kan være fejl i årene 2016 og 2017 og opfordrer til at kontakte Sagro, hvis man har tilbagebetalt pension og er i tvivl om, hvorvidt man efterfølgende har fået en ny/korrekt årsopgørelse.

mip

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next