Europa-Parlamentet vil ikke forbyde lange dyretransporter

En række europarlamentarikere og dyrevelfærdsorganisationer har længe kæmpet for et loft på otte timer for dyretransporter, men det blev torsdag til et endeligt nej i det samlede Europa-Parlament.

Torsdag stemte Europa-Parlamentet om en række anbefalinger til at forbedre dyrevelfærden under transport – blandt andet et krav om et loft på otte timer for dyretransporter. Forslaget blev stemt ned.

Det ærgrer Socialdemokratiets medlem af Europa-Parlamentet, Niels Fuglsang, der har været med til at stille forslaget, og som længe har kæmpet for at forbyde de lange dyretransporter på tværs af EU.

- Et loft på otte timer for dyretransporter har været en af mine mærkesager, siden jeg blev valgt ind. Forskere og dyrevelfærdsorganisationer har adskillige gange dokumenteret, at mange dyr hverken har tilstrækkelig adgang til mad eller drikke på de lange transporter, og at de bliver stressede og syge under køreturene. Det er beviseligt både dårligt for dyrevelfærden, for sundheden og for forbrugerne. Derfor ærgrer det mig meget, at vi ikke fik kravet om et loft med i anbefalingerne. Det lader til, at landbrugslobbyen endnu engang trumfer dyrevelfærden, siger Niels Fuglsang.

Blandt de danske parlamentarikere stemte Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Dansk Folkeparti samt Karen Melchior fra Radikale Venstre for, mens Venstre, Konservative samt Morten Helveg Petersen fra Radikale Venstre stemte imod.7

Ser det som dyremishandling

Det var ikke kun forslaget om kortere transporttider, der blev stemt ned. Parlamentet stemte også nej til et forbud mod at transportere drægtige dyr og ufravænnede dyr, hvilket der ellers i første omgang var flertal for i det udvalg, som havde lavet forslaget til anbefalingerne.

Niels Fuglsang betegner det som dyremishandling at sende millioner af ufravænnede dyr ud på lange køreture.

- Det her er en rigtig dårlig dag for dyrevelfærden i EU, lyder hans reaktion.

 

Læs også