Dyrskuet på ny i digital version

Sidste år fungerede det som det fysiske dyrskues afløser, men i år skal det være et supplement til Det Fynske Dyrskue, som stadig ventes afholdt i juni.

Om det er insektbingo, det kreative hjørne med mulighed for at blive klogere på dyr i naturen, eller det er maskinhjørnet der fanger interessen, så er det nogle af de nye ting børn og unge vil kunne finde på Det Digitale Dyrskue.

- På Det Fynske Dyrskue er vi meget optaget af at kunne underholde og samtidig undervise børn og unge om naturen, dyrene og landbruget. Det Digitale Dyrskue handler derfor om at række ud til de mindste hele året og ikke kun de tre dage på dyrskuet i juni.

- Der er ingen tvivl om at digitale events er kommet for at blive, og det er også derfor at vi nu relancerer Det Digitale Dyrskue i en version 2.0, siger Sara Ekknud Windell, der er dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

Digitalt og et fysisk skue bliver hinandens styrke

Det Fynske Dyrskue er en begivenhed, der varer tre dage i juni med deltagelse af godt 40.000 gæster. Sådan skal det også være fremover, og derfor er folkene bag Det Fynske Dyrskue i fuld gang med at modernisere dyrskuet med en lang række initiativer, der skal skabe nyt liv på pladsen og udenfor.

Et af dem er den online platform, der blev søsat under pandemiens indtog sidste år. Nu har platformen fået nyt liv med en række nye ting, der i endnu højere grad skal skabe et online undervisningssted for børn og unge.

- At vi afsætter endnu mere energi til det digitale univers, er fordi, at det var vildt populært sidste år. Det skal også være med til at skabe mere opmærksomhed omkring det fysiske dyrskue, for det handler altså ikke om at nedprioritere dyrskuet, men om at skabe to ting, der kan spille sammen og supplere hinanden. På den måde gør de hinanden stærkere, fortæller Sara Ekknud Windell.

For at Det Digitale Dyrskue kan blive et online læringssted, som børnehaver og skoler kan benytte sig af, har dyrskuet fået hjælp af en pædagogisk konsulent til at udvikle indholdet. I første omgang vil dyrskuet derfor sende dyrskuepakker til børnehaver og skoler på Fyn, hvor der er læringsmaterialer, kodeord og info på, hvordan Det Digitale Dyrskue kan implementeres i undervisningen.

- På den måde er vores drøm, at vi kan få endnu flere fynske børn med på dyrskue – nu blot digitalt – også dem der for eksempel bor i Svendborg, og ikke kun dem der bor tæt på dyrskuepladsen i Odense, fortæller Sara Ekknud Windell.

Efter planen afvikles årets fynske dyrskue fra fredag den 11. til søndag den 14. juni på Dyrskuepladsen i Odense.

Læs også

Maskinudstilling sprænger rammerne
De største går benhårdt efter at afvikle dyrskuer til sommer
Fynsk skue går digitalt
Stor opmærksomhed om Hobro Dyrskue vækker glæde
Roskilde-tab på fem millioner
Hobro Dyrskue må vente endnu et år