50.000 kroner til Landbrugsmessen Gl. Estrup

Østjydsk Familielandbrug har valgt at støtte Landbrugsmessen Gl. Estrup med 50.000 kroner årligt. Det sker efter landbrugsmessen har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, hvor skuets fremtid og ikke mindst økonomi skal diskuteres.

Fremtiden for Landbrugsmessen Gl. Estrup er usikker. Arkivfoto - Det er vigtigt, at vi har en landbrugsmessen som Gl. Estrup. Derfor har en enig bestyrelse i Østjydsk Familielandbrug besluttet at yde et årligt tilskud på 50.000 kroner, siger Niels Jørgen Thomsen, formand for Østjydsk Familielandbrug.

En presset økonomi har fået bestyrelsen for Landbrugsmessen Gl. Estrup til at gå af, og der er indkaldt til ekstraordinær generalforsamling den 9. september. Her skal repræsentanter for foreningen beslutte, om landbrugsmessen skal fortsætte eller nedlægges.

Østjydsk Familielandbrug er klar til at give økonomisk førstehjælp.

- Det er vigtigt, at vi har en landbrugsmessen som Gl. Estrup. Derfor har en enig bestyrelse i Østjydsk Familielandbrug besluttet at yde et årligt tilskud på 50.000 kroner. Landbrugsmessen er både med til at styrke båndet mellem land og by og sammenholdet i landbruget. Vi har brug for begge dele, understreger Niels Jørgen Thomsen, formand for Østjydsk Familielandbrug.

Der skal flere penge til

De sidste to år har det ikke være muligt at slå dørene op til Landbrugsmessen Gl. Estrup på grund af corona. Det har tæret på foreningens økonomi. For at regnskabet kan balancere, mangler der en økonomisk indsprøjtning på 300.000 kroner hvert år til at ansætte en tovholder.

- Vi er nødt til at have en tovholder, der kan stå i spidsen for planlægningen og få tingene til at ske. Jeg håber, andre landbrugsforeninger melder sig på banen og bakker op økonomisk. Det er der brug for. Landbrugsmessen Gl. Estrup er en tradition, der har rødder mange år tilbage i tiden, og det er bestemt ikke blevet mindre vigtigt, at vi åbner dørene og skaber forståelse for vores erhverv, forklarer Niels Jørgen Thomsen.

Nyt liv til landbrugsmessen

Bestyrelsen bag Landbrugsmessen Gl. Estrup har arbejdet på at modernisere og nytænke dyrskuet ved Gl. Estrup.

- Der er rigtig mange gode idéer til, hvordan vi kan udvikle landbrugsmessen, men bestyrelsen er desværre løbet panden mod en mur på grund af den trængte økonomi. Det er rigtig ærgerligt. Jeg håber meget, vi kan finde en løsning og få de nye idéer i spil, så vi også i fremtiden har en landbrugsmesse, vi kan være stolte af, siger Niels Jørgen Thomsen, formand for Østjydsk Familielandbrug.

Dyrskue

Landbrugsmessen Gl. Estrup:

- Er en sammenlægning af dyrskuerne i Randers, Hornslet, Grenaa og Kolind.

- Åbnede dørene første gang den 22. og 23. juni 1996.

- Havde 18.650 gæster i 2019.

- Blev aflyst i 2020 og 2021 på grund af corona.

Læs også