Forrygende Aulum Dyrskue forude

Lørdag den 13. august er der Aulum Dyrskue. Et traditionelt skue med dyr og maskiner, men også flere nyheder på programmet.

Dexter stiller igen med flere repræsentanter fra racen. Foruden bedømmelse af heste er der ridekonkurrencer og flere shows. Formanden, Erik Sørensen, oplevede, at flere valgte Aulum Dyrskue til sidste år, da det som et af de eneste dyrskuer i landet blev afholdt. Mange af de nye udstillere og besøgende fra sidste år ventes igen i år. Produkt- og maskinudstillerne har meldt klar. Og som noget nyt findes i år bedste stand. Aulum er kendt for en stor hesteudstilling og i år er ingen undtagelse med 60 tilmeldte raceheste. Dem, der har lyst, kan deltage i en ridekonkurrence.

Alle udstillerne er klar når Aulum Dyrskue sammen med venstrepolitiker Anne Marie Søe Nørgaard hejser flaget og åbner skuet lørdag den 13. august.

Som et af de få skuer, blev Aulum Dyrskue også gennemført sidste år, hvilket har smittet positivt af på både udstillere og besøgende.

- Sidste år havde vi en rigtig god opbakning og rigtig mange tilmeldinger, også nye udstillere. Mange havde savnet at komme ud og især til Landsskuet. Det har måske gjort at flere har fået smag for et mindre skue som vores, siger formanden for skuet Erik Sørensen, som oplever, at flere af førstegangeudstillerne fra sidste år, kommer igen i år.

Skuets smukkeste dyr skal findes

Den traditionsrige dyrskuetale bliver i år holdt af Lone Andersen, som er viceformand for Landbrug & Fødevarer.

Som noget nyt vil man blandt de mange produkt- og maskinstande i år kåre skuets bedste stand. Ligesom der også, som en af de nye tiltag vil være veterantraktor-ringridning.

Igen i år skal skuets smukkeste dyr findes.

Hos malkekvæget og kødkvæget er der konkurrencer for både enkeltdyr og besætningsgrupper og lørdag eftermiddag findes Miss Aulum, mellem skuets smukkeste malke- og kødkvæg. I år er det folketingsmedlem for venstre Kenneth Mikkelsen og byrådsmedlem i Herning Kommune for Socialdemokratiet, Tommy Tønning, som vil finde vinderen af skønhedskonkurrencen.

Alle fire malkeracer repræsenteres

Hele 70 holsteindyr, både rød og sort, stiller til bedømmelse.

- Det er helt vildt og flere end forventet, siger en glad Erik Sørensen.

For første gang i flere år kan Aulum Dyrskue fremvise samtlige fire malkekvægsracer.

- Det er flere år siden vi sidst har haft RDM i ringen, så det er virkelig dejligt, siger en glad formand.

Hesteaktiviteter

Blandt hestene skal skuets bedste hest findes. Sidste år gik titlen til den jyske hest Agnes, som blev udstillet af Lene og Henning Kristensen. Traditionen tro, er der mange heste tilmeldt Aulum Dyrskue, og i år er ingen undtagelse, hvor 60 raceheste er skrevet ind i kataloget. Herudover kommer der 12 rideheste.

Der vil være rideheste-konkurrence for ponyer og heste med ryttere både under og over 18, junior og senior.

- Her har man mulighed for at ride foran en dommer uden program, uden forventninger og helt uden pres.

Og så er der show ved Frieser Midt og Dansk Tinker Forening, samt et show i disciplinen mounted games, som er en engelsk sport, hvor man dyster i forskellige »lege«, hvor det gælder om at ride hurtigt ud og udføre legen og derefter komme først over målstregen.

Børnedyrskue

Som altid i Aulum, er der rigtig mange aktiviteter for børn. Foruden børnedyrskuet, med 37 børn tilmeldt, er der i år også en fotokonkurrence, hvor alle børnene, som er tilmeldt børnedyrskuet, kan deltage ved at indsende et billede af sig selv og sit dyr. Det barn, der får flest likes på Facebook vinder.

Børnedyrskuet er i år udvidet med et bamseskue, som mest henvender sig til de børn, som måske ikke lige har en kalv eller en kanin.

Og så er der, ligesom sidste år, kæphestekonkurrence - I år med 18 tilmeldte.

- Det har været helt vildt populært, siger formanden, som derfor i år udvider konceptet på dyrskuepladsen i Aulum.

Tyvstarter med træf og træk

Allerede om torsdagen inden skuet er der træf for veteranbiler og motorcykler fra klokken 17.00.  

Fredag, dagen inden dyrskuet, er der traktortræk fra klokken 17.00.

Tilmeldte dyr

Aulum Dyrskue

Malkekvæg                                 80

Kødkvæg                                    48

Raceheste                                  60

Rideheste                                   12

Børnedyrskue                            37

Kæpheste                                   18

Aulum Dyrskue

Lørdag den 13. august

Klokken 9.00 – 16.00

- Sidste år havde vi en rigtig god opbakning og rigtig mange tilmeldinger, også nye udstillere. Mange havde savnet at komme ud og især til Landsskuet. Det har måske gjort at flere har fået smag for et mindre skue som vores.

Erik Sørensen, formand for Aulum Dyrskue

Læs også