Landbrugsmessen Gl. Estrup: Ny bestyrelse lader op til nye højder i 2024

Der bliver ikke nogen landbrugsmesse til maj. Til gengæld er en ny bestyrelse i gang med at finde og sikre den bedste fremtidige vej for messen og glæder sig til at slå dørene op i 2024.

De senste måneder har været hektiske og usikre for Landbrugsmessen, Gl. Estrup.

Ved den ordinære generalforsamling i december lykkedes det ikke at finde en ny bestyrelse. Derfor var der behov for en ekstraordinær generalforsamling, der skulle vælge en ny bestyrelse eller kaste håndklædet i ringen og helt lukke den ellers velbesøgte landbrugsmesse.

Den ekstraordinære generalforsamling samlede heldigvis mange interesserede, både stemmeberettigede, men også bare nysgerrige gæster. Og heldigvis lykkedes det ikke bare at finde en ny bestyrelse; men ligefrem at skabe kampvalg om pladserne.

Den nye bestyrelse

Dermed er der nu en ny bestyrelse bestående af otte medlemmer samt en suppleant, og bestyrelsen har konstitueret sig med Karen Rasmussen som formand og Martin Nielsen som næstformand. De øvrige bestyrelsesmedlemmer er Ruth Andersen, Rolf Østergaard, Tina Reckweg, Bettina Buhl, Mogens Vetter Jensen og Anne Bjerrekær. Suppleant er Anne Marie Løvø.

Den altoverskyggende og primære opgave for bestyrelsen var at sætte sig sammen og få lagt en god og bæredygtig plan for Landbrugsmessen, Gl. Estrup; som kan føre den populære messe sikkert ind i fremtiden og mod nye højder.

Den nye plan

Efter grundige overvejelser, en masse dialog med eksterne samarbejdspartnere og flere givtige møder i den nye bestyrelse, er der nu enighed om, at det ikke er muligt at lave en Landbrugsmesse allerede i 2023. Ikke hvis man samtidig vil sikre sig, at den lever op til den høje standard, som plejer at kendetegne Landbrugsmessen, Gl. Estrup; og slet ikke i den nye version 2.0, som bestyrelsen arbejder hen mod – for at sikre en god og driftig messe i mange år frem.

- Der er selvfølgelig et tidsperspektiv, hvor vi har meget kort tid til sidste weekend i maj, men det er overvejende af økonomiske grunde, at vi ikke kan arrangere en landbrugsmesse i år, siger formand Karen Rasmussen.

-Vi vil ikke gå på kompromis med indholdet, når det er 25-års jubilæum.

Bestyrelsen vil bruge tiden frem til næste års messe, som er planlagt til weekenden 25.-26. maj 2024, til at indgå aftaler om spændende indslag og ikke mindst forsøge at skaffe flere økonomiske midler.

Giv en hjælpende hånd

Landbrugsmessen er fortsat afhængig af, at mange frivillige hjælper til, både før, under og efter messen. Derfor vil bestyrelsen gerne kontaktes, hvis du, eller en du kender, har lyst til at være en del af frivilligteamet bag den lokale messe.

De opfordrer også til, at man bakker op om messen ved at blive medlem af foreningen, hvilket man kan læse meget mere om på landbrugsmessen hjemmesiden.

Læs også