Nyligt hædret foderstofvirksomhed på skue

Vestjyllands Andel er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa. Foderstofvirksomheden har fornyelig modtaget fornem hæder for sit græsproteinprojekt.

Tidligere på måneden kunne man i Dagbladet Børsen læse om 50 gode og fremhævede, innovative og grønne projekter i dansk erhvervsliv. I den forbindelse var Vestjyllands Andels græsproteinprojekt blandt de udvalgte cases.

Stoltheden er stor i grovvareselskabet Vestjyllands Andel, hvis såkaldte TailorGrass-projekt blev præsenteret som én af 50 udvalgte Børsen Bæredygtig Cases.

I løbet af de seneste år har Vestjyllands Andel, der i øvrigt er blandt udstillerne i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue, investeret knap 40 millioner kroner i projektet, som skal være med til at sætte yderligere fart på den grønne omstilling i dansk landbrug.

Først og fremmest via udvikling af lokalt produceret græsprotein – et alternativ til importeret sojaprotein - til brug i grise- og hønsefoder, hvor al restproduktion genanvendes som energi i form af biogas eller som et foderprodukt til kvæg.

Derudover bidrager selve græsproduktionen til markant større kulstofbinding i jorden og dermed øget indlejring af CO2, ligesom afgrøden er med til reducere brugen af pesticider.

Nye anlæg på vej

Vestjyllands Andel forventer at investere yderligere 100 millioner kr. i nye græsproteinanlæg i løbet af de næste fire år. Disse anlæg vil reducere behovet for importeret sojaprotein med ca. 13.000 tons om året.

TailorGrass er et samarbejde imellem Vestjyllands Andel, Ausumgaard, Seges og R&D omkring udvikling af græsprotein.

Læs også