Landets største maskinudstilling er blevet endnu større

De besøgende på Roskilde Dyrskue kan opleve en rekordstor maskinudstilling med over 180 udstillere på 65.000 kvadratmeter.

Niels Mathiasen, salgskoordinator i Roskilde Dyrskue, fortæller, at over 180 udstillere er repræsenteret på skuets rekordstore maskinudstilling. Foto: Jesper Hallgren Der blev for godt et år siden fjernet hegn, fældet træer og lavet stier for at udvide udstillingsområdet, som til 2023-skuet er vokset med yderligere 2.000 kvadratmeter. Foto: Jesper Hallgren

»Landets største maskinudstilling er blevet endnu større«. Sådan lød en overskrift i LandbrugØst op til Roskilde Dyrskue i 2022, og den overskrift kan godt tåle en gentagelse.

Der blev for godt et år siden fjernet hegn, fældet træer og lavet stier for at udvide det daværende udstillingsområde med knap 7.000 kvadratmeter, der gjorde, at maskinudstillingen til dyrskuet sidste år kom op på næsten 63.000 kvadratmeter.

- I år bliver området udvidet med yderligere 2.000 kvadratmeter, så maskinudstillingen vil være på 65.000 kvadratmeter, siger salgskoordinator Niels Mathiasen fra Roskilde Dyrskue og gør opmærksom på, at udstillingen således er den største i dyrskuets historie.

- Mere end 180 udstillere og tusindvis af maskiner kan gæsterne glæde sig til at opleve, fortæller Niels Mathiasen, der er meget glad og stolt over den store interesse for at udstille på Roskilde Dyrskue.

Fokus på grøn udvikling

- Maskinudstillingen giver landmænd, entreprenører og andre i branchen en unik mulighed for at se de seneste teknologiske fremskridt og mulighed for netværk og vidensdeling, påpeger Niels Mathiasen.

- Den store tilslutning er, tilføjer han, med til at fastholde maskinudstillingen på Roskilde Dyrskue som Danmarks største udendørs maskinudstilling.

- Udstillingen vil omfatte alt fra traktorer og høstmaskiner til avancerede landbrugsmaskiner og robotter, der hjælper i store dele af landbruget, med såning, gødning og høst, lyder det videre fra Niels Mathiasen.

Foruden landbrugsmaskiner er der også stor tilslutning fra leverandører med skovbrugs- og entreprenørmaskiner, have- og parkmaskiner, samt landbrugsbygninger, inventar og byggematerialer.

- I dag er der også et stigende fokus på bæredygtighed og grøn udvikling i alle brancher, herunder også inden for entreprenør- og transportindustrien, og det vil også skinne igennem på dyrskuet, slutter Niels Mathiasen.

Forskellige udregninger skabte rekord-tvivl

Det har tidligere været fremført, at Roskilde Dyrskue tilbage i 1988 havde en maskinudstilling på hele 72.000 kvadratmeter, der lige siden har været betegnet som rekord.

Det er dog ikke korrekt. Niels Mathiasen, salgskoordinator i Roskilde Dyrskue, har været tilbage i arkiverne, da han undrede sig over, hvordan det hang sammen. Udstillingsområdet har nemlig aldrig været større, end det er nu.

- At man dengang kom frem til 72.000 kvadratmeter skyldes, at man på daværende tidspunkt regnede veje og stierne med til udstillingsområdet. Det har vi ikke gjort siden 1992, hvor kun selve udstillingsområderne bliver medregnet, forklarer Niels Mathiasen.

Han kan på den måde fastslå, at maskinudstillingen i år bliver den største i dyrskuets historie.

/ jhal

Læs også