Lørdag kan du opleve »Tour de Kartoffel«. Et oplæg med Umut Sakarya og Det Grønne Museum.
I oplægget »Tour de Kartoffel« vil Umut Sakarya og Bettina Buhl fra Det Grønne Museum fortælle en masse nye og spændende ting om den gode danske kartoffel. De to engagerede kartoffel-elskere går på scenen lørdag den 8. juni klokken 14 og lover blandt andet at tage publikum med ned af kartoflens »memory lane«.
Umut har i flere år serveret gammeldags mad på sine »Guld«-restauranter og Bettina er madhistoriker fra Det Grønne Museum. Tilsammen udgør de det perfekte makkerpar til at kunne fortælle mere om kartoflens rolle i vores madlavning., skriver Det Fynske Dyrskue i en pressemeddelelse.
Udover at fortælle om kartoflens historie, vil de også fortælle om kartoflens hemmeligheder, inspirerer til at bruge kartoflen på nye måder og fortælle mere om kartoflens betydning i forhold til bæredygtighed og ernæring.
Et velkendt ansigt
Umut Sakarya er efterhånden et velkendt ansigt med en stor forkærlighed for mad og især dansk mad. Man kender ham fra Masterchef, fra TV2 udsendelsen »De tre sultne mænd« eller som restaurantejer af en lang række »Guld«-restauranter.
Mange har fulgt ham i medierne, og nu får man så også mulighed for at opleve ham live og helt tæt på.
Bettina Buhl, madhistoriker fra Det Grønne Museum, arbejder til daglig med forskning og formidling af den danske madhistorie og kultur på Det Grønne Museum. Bettina bidrager blandt andet som madhistorisk konsulent på Badehotellet og er en hyppig gæst i Go’ Morgen Danmark.
Såvel Umut Sakarya som Bettina Buhl er repræsenteret i Danmarks Kartoffelråd. Eventet er støttet af Kartoffelafgiftsfonden, Danmarks Kartoffelråd og Det Grønne Museum.