Med tre afdelinger i Vejle, Esbjerg og Toftlund, kan Landbrugsvikarsyd tilbyde vikarhjælp til landbruget i hele Syd- og Sønderjylland. Virksomheden er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.
Virksomheden – eller rettere – virksomhederne, blev stiftet for knapt 15 år siden af Erling Sørensen, der i dag er formand for alle.
Der er nemlig tre virksomheder under samme tag hos vikarbureauet - Vikarservicesyd, Landbrugsvikarsyd og rengøringsselskabet Hjemmeservicesyd, der med afdelingskontorer i Vejle, Esbjerg og Toftlund tilbyder vikarservice til en række brancher i hele Syd- og Sønderjylland – herunder ikke mindst landbruget.
Administrerende direktør er Peter Lambæk Nielsen, der står for den daglige ledelse af hele virksomheden, der ligeledes er blandt de erfarne udstillere i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa.
Professionel vikarservice
Vikarservice handler om både rekruttering, erfaring og god kontakt til kunderne. Og det er præcist hvad der tilbydes blandt andet landbruget fra Landbrugsvikarsyd, der holder til i Toftlund.
Her er afdelingsleder Kim Wittenkamp seneste nye mand i afdelingen, til at varetage den daglige kontakt til landmænd og vikarer i forhold til rekruttering og opgaver. En funktion han blev ansat og startede i sidste år i september.
Og der er bud efter vikarer i landbruget. Sygdom, ferieafvikling, barsel, sæsontravlhed. Det er blot nogle af de situationer, hvor der er bud efter vikarer, og det kan ofte være med meget kort varsel, at der er brug for en vikar.
Vikarhjælp, der kan variere fra blot få timer til flere måneder.
Jobformidling til landbruget
Medarbejdere til håndværks- og erhvervsvirksomheder. Og som noget nyt nu også medarbejdere som eksempelvis fodermestre til landbruget.
LandbrugsvikarSyd er også gået ind i området omkring jobformidling inden for landbrug, ligesom man i flere år gjort indenfor andre erhverv.
Konceptet går under navnet »Try & Hire«. Try & Hire fungerer på den måde, at den interesserede potentielle arbejdsgiver sammen arbejdsfordeleren hos VikarserviceSyd opretter en stillingsprofil.
Det er så Vikarservicesyd, der formelt ansætter medarbejderen, som herefter kommer i 12 ugers prøvetid hos din virksomhed. Prøvetiden giver medarbejder og virksomhed mulighed for at se hinanden an; passer kemien, kan medarbejderen løfte opgaven etc.
- Hvor man tidligere selv rekrutterede, kan vi som vikarbureau tilbyde at rekruttere medarbejdere til landbruget, uddyber Peter Lambæk Nielsen.
Bakker op om dyrskuet
Som nævnt er LandbrugsvikarSyd blandt de faste mangeårige udstillere i forbindelse med dyrskuet i Aabenraa. Og det er et bevidst valg.
- Vi bakker op om dyrskuet, da vi er en del af landbruget og hvor vi møder kunderne, forklarer Erling Sørensen, der tilføjer at der også er vikarer med på skuet.
Og han uddyber:
- Vi snakker tit med folk i telefonen. På dyrskuerne møder vi dem og får sat ansigt på.
Og han ser samtidig en anden klar fordel ved at udstille på dyrskuet – nemlig at få vist flaget over for de unge.
- Vi har mulighed for at mødes med unge mennesker på dyrskuet, hvor vi kan fortælle om spændende muligheder inden for landbrugsvikarjobs, fortæller Erling Sørensen, der også er glad for at kunne aflive nogle af de myter, som nogle unge kan have om landbrugsvikarbranchen.
- Nogle spørger os om kun passer køer og vasker stalde, forklarer Erling, der heldigvis kan fortælle at landbrugsvikaropgaver kan være mangeartede og fyldt med både ansvar og indhold.
Spændte på rammebetingelser
Økonomi, CO2-afgifter og vejrforhold, der har givet en anderledes start på 2024.
- Vi har godt kunnet mærke, at foråret har trukket ud i år og mange opgaver er blevet forsinket, siger Peter Lambæk Nielsen.
Samtidig lægger han ikke skjul på, at det aktuelle politiske fokus på landbruget, også er noget han følger tæt – ikke mindst i relation til de igangværende forhandlinger omkring CO2-afgifter på landbruget:
- Vi er spændte på de rammebetingelser, det betyder for landbruget. Det er klart at CO2-afgifter skaber usikkerhed.
Se mere på www.landbrugsvikarsyd.dk.