Fynsk skue går digitalt

Her til morgen var repræsentanter fra Fynsk Landbrugs Eventforening og enkelte udstillere samlet på Dyrskuepladsen til en symbolsk åbning af årets fynske dyrskue. Det skulle have foregået her i weekenden, men ligesom alle øvrige større sommerarrangementer har skuet måttet aflyses.

I stedet har arrangørerne på rekordtid skabt et digitalt univers, hvor børnefamilier og de andre dyrskuegæster kan gå på opdagelse. Og ikke mindst blive mindet om de gode oplevelser et dyrskue giver, og hvor man kan fordybe sig og lære mere om landbruget.

Der har være en kæmpestor interesse for det digitale dyrskue fra dem, der normalt er til stede på Det Fynske Dyrskue med deres dyr og maskiner, oplyser dyrskuechef Sara Ekknud. Blandt andet er flere end et hundrede dyr blevet filmet og fotograferet hjemme hos udstillere og sendt til digital bedømmelse hos dommerne. Vinderne vil blive offentliggjort på skuets hjemmeside og facebookside.

Her vil der tillige være interaktioner med informationer og film om dyrskueaktiviteter og fra udstillere. Desuden kan man her deltage i en dyrskuekonkurrence. 

Aktiviteter på pladsen

I lyset af den seneste tids genåbning af Danmark vil det samtidig være muligt at lave en række aktiviteter på selve Dyrskuepladsen i Odense, som man gratis vil kunne benytte frem til næste sommer, hvor der igen bliver dyrskue i byen.

Der vil blandt andet være skattejagt, hvor der er placeret skilte med spørgsmål om dyrskuets og dyrene.  

Det Fynske Dyrskue er landets ældste og har eksisteret siden 1882.

eh

Læs også

Aulum Dyrskue holder fast
Roskilde Dyrskue er aflyst
Landsskuet aflyses i 2021
Fynsk dyrskue er aflyst
Maskinudstilling sprænger rammerne
De største går benhårdt efter at afvikle dyrskuer til sommer