bannerPos

Seges med nye beregninger: Tab ved efterafgrøder er større end tidligere antaget

Omkostningen ved efterafgrøder afgøres primært af den mistede indtjening ved sædskifteændringer fra vintersæd til vårsæd, lyder det fra Seges. Og omkostningen er stor, lyder det.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
10-09-2020 07:13
Når sædskifteændringer er nødvendige for at opfylde efterafgrødekravet – som det mange steder er - så er tabet ifølge nye beregninger fra Seges helt op til 3.500 kroner pr. hektar. Det er en opjustering i forhold til en tidligere vurdering.

På de bedrifter, hvor efterafgrødekravet i 2020 har betydet sædskifteændringer, har de målrettede efterafgrøder været dyre. Endda dyrere end tidligere antaget.

Sådan lyder det fra Seges, hvor man har haft lommeregneren fremme, og nu opjusterer tidligere beregninger fra en rapport, som man udgav i februar i år.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next