bannerPos

Venstre-miljøordfører fik indblik i efterafgrøder

Pressemøde i marken – fra venstre: Martin Merrild, L&F-formand, Finn Olsen, teamchef-planteavl, SLF, Jacob Jensen, miljøordfører, Venstre, Christian Lund, formand, SLF, og Søren Laustsen, bestyrelsesformand, SLF. Foto: John Ankersen
25-09-2020 14:28

Efterafgrøderne var endnu en gang på dagsordenen, da SLF sammen med L&F fredag havde inviteret politikere til en snak og debat om efterafgrøder.

Denne gang var det Venstres miljøordfører Jacob Jensen, der fik et indblik i efterafgrøde-problematikken ved mødet, der blev holdt hos landmand Preben Bramming ved Haderslev, der ejer og driver en 210 hektar stor ejendom med svineproduktion. Og med afvanding til to vandoplande er han i den grad berørt af efterafgrødekravet.

Med til mødet var L&F-formand Martin Merrild og SLF-formand Christian Lund. De efterlyste blandt andet brede politiske aftaler omkring landbruget, ligesom de også gerne så mere realitet og faglighed og mindre excel-ark omkring styringen af landbruget – herunder ikke mindst kravet og de politiske forudsætninger for efterafgrøderne.

Jacob Jensen så gerne, at man politisk havde større fagligt fokus på landbruget, men erkendte samtidig, at der er langt fra den højre blå og den venstre røde del af folketingspartierne – hvor han har opfattelsen af, at alle vil miljøet og det grønne – men med forskelligt fortegn, når det gælder landbruget.

john@landbrugsyd.dk
telefon 70 15 12 37

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next