Sydjysk kommunes landbrugsteam i top

Vejen Kommune er en af landets hurtigste kommuner til at sagsbehandle landmænds ansøgninger om husdyrgodkendelser

Det er ikke kun i sport, at podieplaceringer og konkurrencer tæller. Også hos Vejen Kommunes landbrugsteam er der god grund til at glæde sig over en flot placering. De har nemlig fået en anden plads i Miljøstyrelsens opgørelse over sagsbehandlingstider for 2021 – kun overgået af Gribskov Kommune.

- Det er klart, at vi helst ligger på førstepladsen, men statistikken går på et gennemsnit, og med 30 sager sidste år og det, at vi også klarer opgaverne med en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på to måneder, kan vi kun være meget tilfredse, pointerer Peter Hansen, der er afdelingschef i Teknik & Miljø i Vejen Kommune.

Som Danmarks fødevarecentrum er det vigtigt, at der leveres hurtig og god sagsbehandling, og det bestræber Vejen Kommune sig altid på.

Med mere end 4.000 arbejdspladser udgør landbrug- og fødevareerhvervet den største branche i Vejen Kommune. Derfor har denne branche også et naturligt stort fokus blandt en del af kommunens administrative medarbejdere, inden for blandt andet miljøgodkendelser, byggesagsbehandling og husdyrgodkendelser.

At ligge højt i statistikken over at være hurtige til at sagsbehandle er med til at holde gejst og arbejdsglæde oppe hos miljøsagsbehandlerne i kommunens landbrugsteam.

- Vi kender vores landmænd og arbejder som et stærkt hold med fastlagte procedurer og en tilgang, hvor vi ser på løsninger frem for begrænsninger. Det giver korte sagsbehandlingstider og det et af de primære parametre for landmændene, når der skal bygges ud eller laves om, forklarer Sally Huntingford, der er leder af Natur & Miljø i Teknik & Miljø.

Fik inspiration på landbrugsfolkemøde

Senest deltog Vejen Kommunes landbrugsteam på landbrugets folkemøde, der blev afholdt af Sønderjysk Landbrugsforening i Jels. Her fik de mange gode snakke både med de lokale landmænd, men også med kollegaer fra andre kommuner.

Vejen Kommune oplever, at landbrugserhvervet er tilfredse og ofte roser Vejen Kommune, og netop derfor sætter Vagn Sørensen, der er formand for Udvalget for Teknik og Miljø, stor pris på anerkendelsen:

- Det er flot, at vi kan blive ved med at fastholde den hurtige sagsbehandlingstid. Det giver glade kunder og bliver bemærket rundt omkring af de andre kommuner.

Det er Miljøstyrelsen, der hvert år samler og opgør sagsbehandlingstiden for husdyrgodkendelser fra landets kommuner. Listen kan ses på styrelsens hjemmeside.

Læs også