Har handler til millioner under opsejling

Landbrugsjord er i høj kurs, og det kan ses på priserne, der er godt på vej opad, fortæller landbrugsmægler Berg Risager fra Nybolig Landbrug Berg Risager.

Der skal arbejdes med tingene. Det gælder ikke kun i primærproduktionen og i fødevareklyngen, men det gælder også, hvis man er ejendomsmægler med særligt fokus på landbrug. Det fortæller ejendomsmægler Berg Risager.

- Lige nu har vi en ekspansion af priserne, der er for opadgående. Der skal arbejdes med tingene, men heldigvis har vi en del, som har en egenkapital, som svarer til det, de ønsker at købe. Og det er jo ikke så galt, siger Berg Risager og fortsætter:

- Men jeg kan jo godt frygte, når vi kommer et halvt år længere frem, hvor folk har brugt en del af deres egenkapital, at vi får en mere stagnerende køberinteresse, siger han.

Stigende priser vestpå

Han fortæller, at priserne på de dyreste jorde, typisk i Sydsjælland og på Lolland-Falster fortsat ligger i lejet mellem 300.000 og 350.000 kroner pr. hektar.

Men også i Vest- og Nordjylland, hvor prislejet typisk har været på det halve, er priserne stigende. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for jorde, hvor der kan placeres solcelleanlæg.

- Der har vi nogle jordpriser på omkring 250-300.000 kroner pr. hektar, eller mere. Og det smitter jo også nedad. Men det er jo svært at få 250.000 kroner pr. hektar jord, hvis man også skal have stor bygning med en stor produktion, siger Berg Risager.

Pæn interesse for kvægbrug

Men det er muligt at foretage store køb, især hvis man har egenkapitalen til det, eller en investorgruppe bag sig, fortæller ejendomsmægleren.

- I øjeblikket har vi gang i nogle store kvægejendomme. hvor der også i princippet er biogasanlæg på, og det har skabt en voldsom interesse. Men det ligger jo i et prisniveau, at det ikke er alle, der kan købe. Man skal have egenkapital eller en investorgruppe bag sig. Men den er jo meget positiv i øjeblikket, siger Berg Risager.

Hvor længe tror du, det her kan fortsætte?

- Så lang tid, at investorerne stadig har øjnene for landbrug, og det tror jeg ikke holder op. Der er stor interesse fra udlandet.

 

Læs også