Mælkeproduktion til 600 køer til salg på Bornholm

Det er ikke længe siden, at Gillesgården mellem Vestermarie og Aakirkeby på Bornholm blev sat til salg for 96 millioner kroner. Og interessen for den markante ejendom fejler ikke noget.

Til ejendommen hører 600 køer.

435,65 hektar velarronderet jord fordelt på tre adresser, og 600 køer, blandt andet med malkecenter fra 2019, er udbudt til salg til en pris på 96 millioner kroner. Dette er en af de nyeste store ejendomme, der er blevet annonceret til salg på landbrugsmarkedet.dk.

Og selvom ejendommen med en placering på Bornholm måske ligger lidt afsides i forhold til resten af Danmark, har interessen på ingen måde fejlet noget, fortæller ejendomsmægler Christian Schulin-Zeuthen fra Landbrugsmæglerne, der har sagen.

- Selvom ejendommen stort set kun lige er blevet slået op til salg, har vi oplevet rigtig pæn interesse for ejendommen. Vi har p.t. haft to fremvisninger af ejendommen til interesserede, fortæller han.

Han tilføjer, at ejendommen, blandt andet på grund af dens store størrelse og det, at den er beliggende på Bornholm, også har været genstand for en vis almen interesse.

Gode forudsætninger

Selvom Bornholm på mange måder er kendt som en klippeø, er jordboniteten på øen særdeles god.

Mængden af landbrug på Bornholm har de senere år ligget på et ganske stabilt niveau, og hvis man ser på driftsøkonomien for mælkeproducenterne i det lange perspektiv, er der god grund til at søge østpå, mener ejendomsmægleren.

- Der er rigtig god jord på Bornholm, og derudover har Bornholms Andelsmejeri historisk set leveret nogle rigtig gode mælkepriser, siger han og fortsætter:

- Set som helhed er det gode tider i mælkeproduktionsbranchen for tiden, og det er også medvirkende til interessen.

Ejendommen er fordelt på tre adresser, og selvom jordarealerne ikke ligger 100 procent samlet, viser kort fra salgsopstillingen, at bedriftens jordarealer er ganske godt arronderet.

- Der er rigtig god jord på Bornholm, og derudover har Bornholms Andelsmejeri historisk set leveret nogle rigtig gode mælkepriser.

Christian Schulin-Zeuthen, ejendomsmægler

Udover det nuværende staldbyggeri er der tilladelse til et dyrehold med et produktionsareal på 5.688 kvadratmeter (750 køer) samt tilladelse til opførelse af 150 sengebåse og en gyllebeholder på 5.000 kubikmeter.

Læs også