Stor høst med ren og glat roe

Årets roehøst er i fuld gang på Nordfalster hos Jan Larsen, som driver 315 hektar ved Gundslev, kører maskinstation og derudover laver entreprenørarbejde. Han driver planteavl med et varieret sædskifte med korn, frø og roer.

For nylig høstede Jan Larsen en roemark med sorten Davinci, og det betegner han som en »fornøjelse«. 

- Roen er nem at pudse af korrekt, da Davinci har et godt samlet bladfæste. Den sidder i den rigtige højde i jorden og er en ren og glat roe med potentiale til at udløse et stort renhedstillæg.

Ny Holmer-roeoptager

Jan Larsen kører maskinstation med en næsten ny Holmer-roeoptager. I år høster han 850 hektar, både ved andre roedyrkere og hos sig selv. Derfor har han stor erfaring med de forskellige sorter, og han kalder Davinci en af de bedste og nemmeste sorter at høste med en meget høj renhed.

Davincis egenskaber betyder, at Jan Larsen kan øge hastigheden på roeoptageren og have en større kapacitet i en sort som Davinci og stadig høste roer med en meget høj renhed.

- Vores øvrige Maribo-sorter viser også gode udbytter rundt omkring hos roedyrkerne, og sorterne Joker, Nelson og Twix har mange af de samme gode egenskaber som Davinci, påpeger Ole Lauridsen, salgschef hos MariboHilleshög.

Læs også