bannerPos

Bæredygtighed er en del af ledelsesopgaven

Der vil blive arbejdet på, at særligt følsom jord skal udgå af produktionen, og at bæredygtigheden fortsat skal øges i den samlede produktion.

AF: POUL ERIK JØRGENSEN

LANDBRUGSDIREKTØR NYKREDIT
04-12-2019 07:38
Det er fremadrettet en vigtig ledelsesopgave for landmænd at være bevidst om klima og andre bæredygtighedselementer på bedriften og have klare planer og målepunkter for den videre udvikling.

Mange temaer kan vokse sig store, for derefter hurtigt at forsvinde igen.

Det, tror jeg ikke, sker med emnet bæredygtighed. Bæredygtighed er bredere end klima – langt bredere, men det indeholder også klimaudfordringerne.

Landbruget nævnes ofte i sammenhæng med klimaudfordringerne – og ofte med en skæv vinkel, for det er vel som sådan ikke landbrugets ansvar, at danskerne spiser oksekød, eller at der var tørke sidste år – o

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next