bannerPos

Juraklumme: Tilbagebetaling af arealstøtte

En tysk landmand blev dømt til at tilbagebetale arealstøtte, da sanktionsmuligheden først bortfaldt fire år efter ophørstidspunktet for den støtte, han havde modtaget uretmæssigt. Foto: Colourbox

AF: SØREN NØRGAARD SØRENSEN

ADVOKAT (L), PARTNER HJULMANDKAPTAIN
02-11-2019 08:50
EU-Domstolen har nu ved en dom fastlagt, fra hvilket tidspunkt forældelsesfristen skal beregnes, hvis en landmand pålægges sanktion i form af tilbagebetaling af uberettiget modtaget arealstøtte.

EU-domstolen har den 3. oktober 2019 afsagt dom i en sag, hvor en landmand uberettiget havde modtaget for meget arealstøtte og som en følge heraf blev pålagt en tilbagebetaling.

I dommen har EU-domstolen fastslået dels, hvordan forældelsesbestemmelsen i forbindelse med sanktionen skal fortolkes, men ikke mindst fastslået, hvornår begyndelsestidspunktet for forældelsen skal beregnes. Netop dét har stor betydning for, hvor lang ti

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next