bannerPos

Tilbagerulningen af afgiftslempelser ved generationsskifte får stor betydning

Henset til den nugældende ordning kan der være rigtig god økonomi i, at få generationsskiftet gennemført, mens de nugældende afgiftsregler gælder. I den forbindelse skal det dog pointeres, at et godt generationsskifte dog ikke bør hastes igennem udelukkende grundet besparelse af afgift. Der er mange andre forhold, som spiller ind. Arkivfoto: Anita Corpas

AF: SØREN NØRGAARD SØRENSEN

ADVOKAT (L), PARTNER HJULMANDKAPTAIN
03-12-2019 07:31
Regeringen har fremlagt finanslovsforslag, hvor afgiften ved generationsskifte for erhvervsvirksomheder til nær familie igen ønskes hævet fra de nugældende 6 procent til 15 procent. Finansloven indeholder, som det også har været varslet tidligere, en tilbagerulning af de afgiftslempelser, som blev vedtaget i Finansloven for 2016. Det vil resultere i mere end en fordobling af afgiftsbetalingen ved fremtidige generationsskifte i landbruget.

Folketinget vedtog i 2016 med et snævert flertal, at der skulle ske en nedsættelse af såvel bo- og gaveafgifterne ved overdragelse af virksomheder til nær familie. Det for generelt at skabe gode vilkår for generationsskifte af danske erhvervsvirksomheder, herunder dansk landbrug.

De vedtagne ændringer gik på en gradvis indfasning frem mod 2020. Nedsættelsen af afgiften skulle ske successivt til 7 % i 2018, 6 % i 2019 og faldende til 5 % i 202

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Goodvalleys indtjening tager syvmileskridt

Goodvalley, der driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland, fik et kæmpe løft i omsætning og indtjening i første kvartal.

- Der er mange ting, man skulle have gjort om set i bakspejlet

Den unge, ekspansive landmand Morten Svendsen er gået konkurs med sin blandede kvæg- og svinebedrift og 1.500 hektar delvist forpagtet planteavl. Et tørt 2018 og lave svinepriser var med til at gøre udslaget, fortæller han til Effektivt Landbrug.

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.
Side 1 af 1850 (36997 artikler)Prev1234567184818491850Next