bannerPos

Stor kampagne skal løfte mejerieksporten til Kina

Arla Foods, Them Andelsmejeri og Thise Mejeri med direktør Poul Pedersen (billedet) i spidsen er med i et projekt, som skal give kineserne lyst til endnu mere økologi. Foto: Flemming Jeppesen, Fokus
18-06-2020 23:04

En kampagne til 30 millioner kroner skal øge eksporten af dansk modermælkserstatning og ost på det hastigt voksende kinesiske marked for økologi.

Ren, sund og naturlig velsmag. 100 procent økologi uden kunstige tilsætningsstoffer. Fremstillet i Danmark af dansk mælk efter høje kvalitetsstandarder.

Den slags budskaber møder kinesiske forbrugere i supermarkeder, butikker med babyudstyr og sociale medier i den kommende tid, hvor også indkøbere i detailhandlen og foodservice vil høre om dansk mejeriøkologi på fødevaremesser.

I maj indledte Mejeriforeningen i samarbejde med en række mejerier nemlig en treårig kampagne med EU-støtte. Med et budget på 30 millioner kroner skal den promovere modermælkserstatning og ost i Riget i Midten.

Fremstødet, som har navnet »Økologi i Kina 2020-2022«, arbejder i to spor. I det ene spor er målgruppen gravide og nybagte mødre, mens det andet er rettet mod foodservice – restauranter, kantiner og catering – og detailhandlen.

- Som alle andre er vi blevet påvirket af coronakrisen, men nu er vi i gang og har en klar forventning om, at indsatsen vil øge afsætningen af økologiske mejeriprodukter fra Danmark, siger Jørgen Hald Christensen, direktør for Mejeriforeningen.

Plads til flere mejerier

Foreløbigt deltager Arla Foods, Thise Mejeri og Them Andelsmejeri i kampagnen.

Et centralt punkt i fremstødet er kinesernes interesse for fødevaresikkerhed, ikke mindst i forhold til deres børn. I den forbindelse har særligt Arlas mangeårige tilstedeværelse i Kina skabt stor tillid til danske produkter inden for modermælkserstatning.

Det påpeger seniorkonsulent Jens Hauberg Nielsen, handelspolitik og markedsadgang, Landbrug & Fødevarer:

- Tilliden til Danmark giver markedsmuligheder; også for økologi, der er i kraftig vækst i Kina. Det kan Danmark udnytte som et af verdens største økologiproducerende lande; blandt andet med støtte fra den nye kampagne.

Hård konkurrence

Ifølge de seneste tal fra det kinesiske landbrugsministerium steg salget af økologiske fødevarer i Kina i 2018 med knap 10 procent til i alt 61 milliarder kroner. Det har gjort Riget i midten til verdens fjerdestørste marked for økologi efter USA, Tyskland og Frankrig.

Selv om økologi endnu kun udgør 1 procent af det samlede kinesiske salg af fødevarer, kan det ikke gå hurtigt nok for Danmark med at få yderligere fodfæste på markedet for økologi i Kina. Det siger Ejvind Pedersen, chefkonsulent for økologi i Landbrug & Fødevarer:

- Kina er det næststørste øko-eksportmarked for de danske mejerier. Men konkurrencen er hård, særligt fra USA og Australien. Derfor er der behov for afsætningsaktiviteter, der henvender sig direkte til den kinesiske detailhandel og forbrugerne. Det er præcis, hvad økologikampagnen gør.

Fem millionbyer

Fremstødet for dansk økologisk mælkepulver og ost vil foregå i Beijing, Shanghai og tre andre millionbyer med stor købekraft.

Også på nettet vil kineserne møde den danske kampagne. Det sker i WeChat, en medie- og mobilbetalingsapp med over en milliard brugere månedligt.

WeChats popularitet vil Mejeriforeningen bruge til at komme i kontakt med nye og kommende mødre og forklare om økologisk dansk mælkepulvers unikke egenskaber. Det skal ske med nyhedsbreve, opslag og videoer.

Mødregrupper

Som en helt særlig platform skal økologisk dansk mælkepulver markedsføres i mødregrupper.

- Kinesiske mødregrupper er et statsstyret foretagende med hold på op til 500 mødre, som får råd og vejledning af »babyeksperter«. Der er også plads til kommercielle interesser mod betaling. Det benytter vi os af, siger Lars Witt.

80 procent af budgettet på 30 millioner kroner i »Økologi i Kina 2020-2022« er finansieret af EU, resten af beløbet kommer fra Mælkeafgiftsfonden.

mip

Hvordan kommer unge i gang som landmænd?

Topkærgaard i Kasted nord for Århus dannede rammerne, da Favrskovegnens LandboUngdom og Økologisk Landsforening inviterede unge kommende landmænd til møde om generationsskifte og etablering i landbruget.

SLF henter virksomhedsrådgiver hos LandboSyd

SLF har pr. 1. august ansat Henning V. Boldsen som virksomhedsrådgiver. Han kommer fra en lignende stilling hos LandboSyd.

Vestjyllands Andel får fire nye afdelinger

Vestjyllands Andel har udvidet forretningen med fire nye afdelinger fra Bedsted i Thy til Gesten i Sønderjylland.

Spildevand er problemet

Flere medier har bragt historien om, at kvælstof fra landbruget er skyld i iltsvind i de indre danske farvande. Men i virkeligheden er det fosfor fra byernes spildevand (menneskegylle), der er årsagen.

Tilskud kan forbedre naturen og sikre en indtægt i Natura 2000-områder

Nu åbner en tilskudsordning til særlige Natura 2000-områder. Det kan forbedre naturværdien og samtidig give mulighed for tilskud til naturpleje, vurderer natur- og projektkonsulent i Agri Nord, Kirsten Badawi Plesner.

Årets særlige indsats: Indstil nu

Kender du en svineproducent, som gør en særlig indsats for dansk svineproduktion? Så er det nu du kan indstille ham eller hende til prisen »Årets særlige indsats«.

Travlhed før høst

Det er ikke kun serviceværkstederne, der summer af travlhed før høsten. Også lagerfolkene har travlt med at lægge ekstra stumper på hylderne, så de kan holde deres kolleger i serviceafdelingerne og kunderne forsynede i den travle tid.

Ujævn prisudvikling på det europæiske svinemarked

Mens de sydeuropæiske lande melder om overvejende stabile noteringer, falder slagtesvinenoteringerne i Mellemeuropa nogle steder meget.

DeLaval køber milkrite | InterPuls

DeLaval har foretaget yderligere investeringer for fremtidens løsninger inden for mælkeproduktion og service ved at overtage Milkrite | InterPuls fra Avon Rubber.

- Regnvejret redder det økologiske tredje slæt

De seneste dages regn er faldet på et tørt sted for de økologiske græsproducenter.Første slæt, som blev høstet omkring den 18-20 maj, har høj fordøjelighed men kommer til kort på proteinindholdet, viser de første prøver. 
Side 1 af 1872 (37439 artikler)Prev1234567187018711872Next