Husk energien ved flytning

Glemmer man at meddele flytning, kan man få en uventet regning på den nye ejers energiforbrug.

Man behøver bestemt ikke skifte energileverandør på hverken el eller varme, bare fordi man flytter. Heller ikke selv om man flytter fra den ene ende af landet til den anden. Strøm er altid let at tage med til sit nye hjem, og det samme er naturgas, hvis man flytter til en ny bolig, som er tilknyttet naturgasnettet.

- Når man får ny adresse, er det vigtigste i forhold til el og varme, at man fortæller sine leverandører, at man flytter. Hvis man flytter ud af sit hus og ikke husker at flytte strøm og varme med, kommer man til at hæfte for den nye ejers forbrug, og det har de færreste nok lyst til, fortæller Simon Vestergaard Pedersen, som er produktchef på el og naturgas i energiselskabet OK.

Når man flytter ind eller ud af en adresse med naturgasforsyning, skal man være opmærksom på at kontakte sin naturgasleverandør. Det gælder både, når man flytter ind og ud.

Strømmen kan være afbrudt

Det er nemt nok at sikre sig, at strømmen følger med, når man flytter ud. Det klares med opkald til el-leverandøren. Men det er vigtigt at huske at give besked inden for de fastlagte frister.

- Hvis ikke fristerne er overholdt, skal der afregnes indbyrdes mellem den, der flytter ind, og den, der flytter ud, og det er lettest for begge parter, hvis man kan undgå det, siger Simon Vestergaard Pedersen.

Der kan en gang imellem opstå et problem, for eksempel hvis der går lang tid fra den tidligere ejer flytter ud, til den nye flytter ind, og ingen har reageret på henvendelserne fra el-leverandøren.

- I sådanne tilfælde kan det desværre ske, at strømmen vil være afbrudt, når den nye ejer endelig rykker ind. Men så vil en opringning til el-leverandøren skaffe strømmen tilbage i kontakterne, fastslår OK’s produktchef, og tilføjer, at det for det meste går ganske hurtigt.

Læs også