Ny leverandørforening til biogas

I begyndelsen af marts blev der holdt et informationsmøde på Øster Højest kro – og nu bliver en ny leverandørforening til biogas til virkelighed i det sydvestlige Sønderjylland omkring Tønder og Skærbæk.

Arbejdsgruppen bag inviterer til stiftende generalforsamling, som afholdes på Alslevkro Forsamlingshus onsdag den 6. april kl. 19.00.

Målet er denne aften er at stifte en ny leverandørforening til biogas, som skal repræsentere alle husdyrbedrifter og landmænd i det vestlige Sønderjylland. Foreningens formål skal være:

- Afdække muligheder for biogas i det sydvestlige Sønderjylland., - Afdække muligheder for følgeforretninger, - Varetage landmænds interesser i aftaleforhold vedr. leverandør til biogas, - Koordinere logistik til og fra biogas, - Sikre tryghed ved aftaleforhold for både leverandører og aftagere, - Sikre værdi og forretning for medlemmer.

Det bliver Bo Bejer fra arbejdsgruppen bag den nye leverandørforening, der vil stå for aftenens gennemgang, hvor man vil se på biogas, potentialer og erfaringer ved repræsentant fra Landbrugets Biomasseleverandører – LBBL. Herefter vil foreningen blive stiftet.

Tilmelding til generalforsamlingen er ikke samtidig en forpligtelse til at være medlem.

- Vi håber mange potentielle leverandører til biogas fra vores område vil deltage denne aften og høre om erfaringer og drøfte de fremtidige muligheder, lyder det fra arbejdsgruppen bag den nye forening, der består af Ole Leonhardt, Stefan Thomsen, Bo Bejer, Kurt og Lars Krüger samt Ingrid van den Hengel.

Læs også