Gods øger arealet med direkte såning

Planteavleren Christian Castenskiold fortsætter med at udvide arealet med direkte såning på Hørbygaard Gods. Hans forventning er nu at føje 50 hektar til de 114 hektar, som godset i forvejen dyrker uden jordbearbejdning.

Enkelte steder i den direkte såede mark ligger der klatter af halm, der kan bremse fremspiringen af planterne. Men det er ikke et generelt problem i marken, fastslår Christian Castenskiold. - Jeg er overrasket over, at hundegræsset er kommet så voldsomt tilbage. Jeg troede, at jeg skulle så efterafgrøder efter hveden, men det har ikke været nødvendigt, fortæller Christian Castenskiold om græsset, der voksede frem og formentlig kostede noget hvede-høstudbytte i den forgangne sæson. - Her står en fin hvedeafgrøde, hvor man kan glæde sig over plantematerialet, der bliver til humus, fortæller Christian Castenskiold. Denne direkte såede vinterrapsmark står fint, vurderer Christian Castenskiold. Hans erfaringer med at droppe jordbehandlingen i nogle af godsets vintersædsmarker er indtil videre generelt gode.

Ejeren af Hørbygaard Gods, Christian Castenskiold, forsøger sig i disse år med at udskifte nogle af godsets pløjefri marker med direkte såning.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også