Soja-alliance får HKScan som medlem

Rose-fjerkræ i Danmark vil gradvis starte med kun at bruge bæredygtigt produceret og certificeret soja i foder.

HKScan Denmark ønsker at forbedre bæredygtigheden i sin forsyningskæde og er blevet medlem af Dansk Alliance for Ansvarlig Soja.

HKScan er en multinational virksomhed, der producerer, sælger og markedsfører svine­kød, oksekød, fjerkræ og forarbejdet kød. De opererer i Finland, hvor firmaet har hovedkvarter, Sverige, Danmark, De Baltiske Lande og Polen.

HKScan’s Rose-fjerkræ i Danmark vil gradvis starte med kun at bruge bæredygtigt produceret og certificeret soja i foder.

- Vi offentliggør vores handlingsplan vedrørende bæredygtig soja inden udgangen af 2020, siger Brian Møller Lauridsen, Animal Sourcing Director hos HKScan Denmark.

Forener kræfter

Med Dansk Alliance for Ansvarlig Soja er detailhandelen, fødevareproducenter, NGO’er og myndigheder gået sammen om at fremme brugen af bæredygtig soja i Danmark. Alliancens vision er, at al soja importeret til Danmark er produceret ansvarligt for at undgå afskovning.

- Vi er meget glade for at være med i Dansk Alliance for Ansvarlig Soja. Det er særdeles vigtigt, at hele fødevareindustrien arbejder sammen om en mere bæredygtig værdikæde. Når vi forener kræfterne, har det større effekt, tilføjer Brian Møller Lauridsen.

HKScan-koncernen følger også projekter, der har til formål at producere indenlandsk plantebaserede proteiner og har ligeledes erstattet soja i dyrefoder, hvor det er muligt. Firmaet er i forvejen medlem af RTRS (Round Table on Responsible Soy Association).

 

Læs også

Nyt tilfælde af fugleinfluenza
Brasilien ønsker at eksportere mere til Rusland
Ukraine genoptager delvist fjerkræeksport til EU
Brasiliansk fjerkræeksport faldt med 4,7 procent
- Danmark er et epicenter for fugleinfluenza
Ny kalkunbesætning aflives torsdag