bannerPos

Soja-alliance får HKScan som medlem

Rose-fjerkræ i Danmark vil gradvis starte med kun at bruge bæredygtigt produceret og certificeret soja i foder. Foto: Colourbox

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
01-07-2020 10:22
Rose-fjerkræ i Danmark vil gradvis starte med kun at bruge bæredygtigt produceret og certificeret soja i foder.

HKScan Denmark ønsker at forbedre bæredygtigheden i sin forsyningskæde og er blevet medlem af Dansk Alliance for Ansvarlig Soja.

HKScan er en multinational virksomhed, der producerer, sælger og markedsfører svine­kød, oksekød, fjerkræ og forarbejdet kød. De opererer i Finland, hvor firmaet har hovedkvarter, Sverige, Danmark, De Baltiske Lande og Polen.

HKScan’s Rose-fjerkræ i Danmark vil gradvis starte med kun at bruge bæredygtigt produceret og certificeret soja i foder.

- Vi offentliggør vores handlingsplan vedrørende bæredygtig soja inden udgangen af 2020, siger Brian Møller Lauridsen, Animal Sourcing Director hos HKScan Denmark.

Forener kræfter

Med Dansk Alliance for Ansvarlig Soja er detailhandelen, fødevareproducenter, NGO’er og myndigheder gået sammen om at fremme brugen af bæredygtig soja i Danmark. Alliancens vision er, at al soja importeret til Danmark er produceret ansvarligt for at undgå afskovning.

- Vi er meget glade for at være med i Dansk Alliance for Ansvarlig Soja. Det er særdeles vigtigt, at hele fødevareindustrien arbejder sammen om en mere bæredygtig værdikæde. Når vi forener kræfterne, har det større effekt, tilføjer Brian Møller Lauridsen.

HKScan-koncernen følger også projekter, der har til formål at producere indenlandsk plantebaserede proteiner og har ligeledes erstattet soja i dyrefoder, hvor det er muligt. Firmaet er i forvejen medlem af RTRS (Round Table on Responsible Soy Association).

 

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.

Markant flere handler med ejendomme i år

Agri Nord oplever et markant øget salg af landbrugsejendomme. Det er alle typer af ejendomme, fortæller teamleder.

Handlen med landbrugsejendomme på vej op

Den landsdækkende formidler af ejendomme, Landbrugsmæglerne, oplever, at markedet er ved at komme sig efter at have været mærket af coronakrisen i marts, april og noget af maj måned.

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.
Side 1 af 1888 (37758 artikler)Prev1234567188618871888Next