Formalingsgraden er ikke kun vigtig for hjemmeblandere
Formalingsgraden er afgørende for grisens mavesundhed, og det uanset om foderet er hjemmeblandet eller presset i piller fra foderstoffirmaerne. En dyrlæge med mange års erfaring på området vurderer imidlertid, at fokus på formalingsgraden i færdigfoder hos nogle firmaer er mangelfuld.

Ifølge Poul-Erik Højbjerg, så er det let nok at kontrollere formalingsgraden i hjemmeblandet foder. Det er værre med det pelleterede foder. Arkivfoto
- Jeg går ikke på pension, før foderstoffirmaerne deklarerer partikelstørrelsen på deres blandinger.
Ordene kommer fra svinefagdyrlæge Poul-Erik Højbjerg, der er forundret over, at det med tidens teknologiske udvikling endnu ikke er lykkedes for alle foderstoffirmaer at levere færdigfoder med en konstant formalingsgrad, så sundheden i mange af landets svinebesætninger i højere grad er sikret, end tilfældet er i dag
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her