Kødmarkeder i ferie-mode
Ferietid og høje temperaturer i Sydeuropa lægger en dæmper på markederne.

Ferietid har som ventet lagt en dæmper på hjemmemarkedet. Arkivfoto
Ferieperioden, og den dermed øgede rejseaktivitet, lægger som ventet en dæmper på markedet for okse- og kalvekød på hjemmemarkedet, skriver Himmerlandskød.
- Dette gælder både detailhandlen og foodservice. Samtidig har flere kantiner og institutioner lukket ned i ferieperioden, hvilket yderligere reducerer efterspørgslen fra foodservice, lyder det fra slagteriet.
Også eksporten kan mærke feriestemningen, hvor de høje temperaturer i Sydeuropa påvirker salget til især Italien og Spanien. Det har givet en lavere efterspørgsel på kød.
- Afsætningen af både forfjerdinger, rygge og rygprodukter er som følge heraf nede i gear, konstateres det hos Himmerlandskød, der i denne uge slagter 2.400 dyr på slagteriet i Aalestrup.
Trods feriestemning lukker Himmerlandskød ikke produktionen ned i sommerperioden. Der vil dog være nedsat bemanding i visse uger.
Også feriestemning på grisefronten
Man mærker også feriestemningen på markedet for grisekød, skriver Danske Svineproducenter, der noteret sig en uændret slagtesvinenotering i Tyskland på 2,10 euro.
- Det er ferietid i Tyskland, og der er meget stille på det tyske slagtesvinemarked. Slagterierne kan åbenbart leve med det nuværende prisniveau, mens der mangler impulser fra kødmarkedet for en prisstigning, lyder det i et nyhedsbrev.
På ISN’s grisebørs blev der solgt et slagtesvineparti i fredags og yderligere fire slagtesvinepartier i tirsdags til 2,17 euro i gennemsnit, dvs. til den samme pris som i slagteugen før.
- Markedsinteressenterne regner med en fortsat stabil prisudvikling på det tyske grisemarked i de kommende uger, lyder det videre.